Szenzációs magyar igazolás: Máthé Dominik a Paris SG-hez szerződik

Azt eddig is tudtuk, hogy kivételes képességű gyöngyszem. Máthé Dominik tehetségére mások is felfigyeltek, a 22 éves jobbátlövő jövő nyártól a világhírű Paris SG játékosa lesz.

Magyar Nemzet
2021. 06. 25. 14:13
Mathe Dominik
Sztárcsapatban folytathatja a szupertehetség Forrás: psg_fr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos honlapján jelentette be a francia sztárklub, hogy 2022 nyarától a soraiban tudja a magyar válogatott 22 éves jobbátlövőjét, Máthé Dominikot. Legutóbb játszott ilyen szintű nemzetközi sztáralakulatban: a válogatott stábtagja, a kézilabda-szövetség szakmai alelnöke 2000 és 2012 között mindent – többek között két BL-t és négy spanyol bajnokságot – nyert a katalánokkal. A PSG-ben korábban szerepelt már magyar kézilabdázó, Császár Gábor, de az ő eredménysora elmarad Nagy Lászlóé mögött. 2024-ig szóló szerződést írt alá a sztároktól hemzsegő PSG-vel.

Máthé berobbant a felnőtt mezőnybe
Fotó: AFP/Petr David Josek

A franciák honlapja idézi a fiatal magyart. – Büszke vagyok, hogy a Paris Saint-Germainhez igazolhattam – nyilatkozta a honlapnak Máthé Dominik. – Párizsban tovább fejlődhetek majd világklasszis társak között és világszínvonalú edző irányítása alatt. A legfontosabb viszont, hogy trófeákat szeretnék nyerni a csapattal.

A Paris SG beszámolója kiemeli, hogy Máthénak fiatal kora ellenére már komoly nemzetközi tapasztalata van, a magyar válogatottal két világbajnokságon is szerepelt, a norvég Elverum játékosaként pedig a BL-ben is játszott már, sőt 15 mérkőzésen 59 gólt lőtt.

A fiatal átlövő tavaly nyáron a Balatonfüredtől került Norvégiába, ahol hamar együttese meghatározó kézilabdázójává vált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.