Banánnal dobták meg a teniszezőt Wimbledonban

Szokatlan jelenetet rögzítettek a kamerák a wimbledoni tenisztorna harmadik fordulójában, Hubert Hurkacz és Alexander Bublik mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 07. 04. 13:25
null
1326785721 Fotó: Julian Finney Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teniszezők hosszú, akár három-négy órás mérkőzéseket is játszanak a Grand Slam-tornákon. A rövid pihenőkben szükségük van kis energia- és folyadékpótlásra, az egyik legnépszerűbb étel pedig a banán a meccsek alatt.

A férfitorna 14. kiemeltje, a lengyel Hubert Hurkacz az egyik térfélcserénél ennek megfelelően elő is vett két banánt, ám ekkor észrevette, hogy ellenfelének, Alexander Bubliknak is szüksége lenne az egyikre. Nem is gondolkodott sokat, sportszerűen megosztotta az ételt a kazah játékossal, pestiesen szólva megdobta egy banánnal. Bublik elkapása is figyelemre méltó.

Más harmadik körös találkozókkal ellentétben Hurkacz és Bublik egész mérkőzése jó hangulatban zajlott, a legyőzött kazah széles mosollyal gratulált ellenfelének.

Hurkacz ugyan nem tartozik a legnagyobb esélyesek közé Wimbledonban, de eddigi menetelése figyelemre méltó: ő az egyetlen a férfiak között, aki szettveszteség nélkül jutott a legjobb tizenhat közé. A negyedik fordulóban nem lesz egyszerű dolga, hogy megőrizze hibátlan mérlegét: a vasárnapi szünnap után a második kiemelt Danyiil Medvegyev ellen folytatja szereplését Wimbledonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.