Egyre kínosabb a Dream Team szerencsétlenkedése

A tokiói olimpiára készülő amerikai férfi-kosárlabdaválogatott második barátságos mérkőzését is elveszítette, ezúttal az ausztrál együttestől kapott ki 91-83-ra Las Vegasban. A kudarc történelmi, amióta az NBA legjobbjai alkotják a nemzeti csapatot, harmadik alkalommal maradt alul két egymást követő összecsapáson.

Forrás: MTI2021. 07. 13. 8:55
Australia v United States
Patty Millst (5) és az auszikat nem tudták megállítani az amerikaiak Fotó: Ned Dishman/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Ned Dishman / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBA-sztárokkal teletűzdelt gárda szombaton a nigériaiaktól szenvedett vereséget, a mostani kudarc pedig azért különleges, mert 1992 óta, azaz amióta az észak-amerikai profi liga legjobbjai alkotják a nemzeti csapatot, harmadik alkalommal maradt alul két egymást követő összecsapáson. 2002-ben a világbajnokságon Jugoszlávia és Spanyolország, 2019-ben pedig Franciaország és Szerbia együttesétől kapott ki egymás után a korábban Dream Teamnek nevezett együttes.

Damian Lillard (6) volt a amerikaiak legeredményesebb játékosa
Fotó: Ned Dishman/NBAE/Getty Images/Getty Images via AFP

Az ausztrálok legjobbja a megnyitó ünnepségen zászlóvivő Patty Mills volt 22 ponttal, míg az amerikaianál Damian Lillard is 22 pontot szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.