Az FTC edzőjének a siker fontosabb, mint a magyarok száma

Tegnap 2-0-ra legyőzte az FTC a litván bajnok Zalgiris Vilniust a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első meccsén a Groupama Arénában. Nagyobb is lehetne az előny, de a zöld-fehérek vezetőedzője, Peter Stöger magabiztos a visszavágó előtt, és arra is reagált, hogy nem volt magyar mezőnyjátékos a Fradi kezdőjében.

2021. 07. 21. 7:22
BOGDÁN Ádám; DIBUSZ Dénes
Budapest, 2021. július 20. A ferencvárosi Ihor Haratyin, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám (b-j) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án. Az FTC 2-0-ra gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jó eredményt értünk el, de sok helyzetet kihagytunk – értékelt a Zalgiris Vilnius ellen 2-0-ra megnyert mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – Hasonló teljesítményre lesz szükségünk a visszavágón is, és akkor összejöhet a továbbjutás. Sok dolgot jól csináltunk, de mindig van hová fejlődni. Olyan játékot képzelünk el, amely során sok helyzetet alakítunk ki, mi támadunk, és jól haladunk ebbe az irányba. Ugyanakkor a visszavágón friss játékosokra lesz szükségünk, és a műfűvel is meg kell birkóznunk.

Ugyan a kétgólos előny és a játék képe alapján valóban nyugodtan utazhat a Fradi a Litvániában jövő kedden esedékes visszavágóra, mégiscsak maradhatott kis hiányérzet a szurkolókban a második félidőben kihagyott helyzetek, köztük a hosszabbításban kimaradt tizenegyes miatt.

– A szünetben beszéltem arról, hogy koncentráltnak kell lennünk – reagált erre a zöld-fehérek osztrák vezetőedzője. – A védekezéssel elégedett voltam, talán csak két-három veszélyesebb lehetősége volt az ellenfélnek pontrúgásból, de meg akartuk szerezni a harmadik vagy a negyedik gólt, amelyek abszolút benne voltak a meccsben. Uzuni kihagyta a tizenegyest, de az ilyesmi megesik, a játék része.

Feltűnő volt, hogy a BL selejtezőjének első fordulós visszavágójához, Pristhina elleni idegenbeli meccshez hasonlóan ezúttal is magyar mezőnyjátékos nélkül állt fel a Fradi. Hazai pályán megvívott nemzetközi kupameccsen ez alighanem példa nélküli volt a klub történetében, hiszen még a kevés magyar szerepeltetése miatt sokat kritizált Szergej Rebrov is mindig legalább két hazai labdarúgót a kezdőben tartott. Lapunk kérdésére Stöger a következőt mondta a magyar játékosok szerepeltetéséről:

– Hétről hétre előkerülhet ez a kérdés, de a célom az, hogy a lehető legjobb csapatot küldjem pályára, amely az adott ellenfél ellen a leghatékonyabb. Ha minél több magyar van a kezdőben, annak csak örülünk, de ha éppen csak a csapatkapitányunk és kapusunk az egyedüli, és úgy nyerünk, annak is örülünk, mert a klubnak fontos a siker, mi pedig ebben a szellemben dolgozunk.

Az ellenfél vezetőedzője, Vlagyimir Cseburin sportszerűen elismerte, hogy nem tudták irányítani a mérkőzést.

– Jó meccs volt, bár nem mi voltunk a főszereplők, amit nem így terveztünk, de így sikerült – fogalmazott a Zalgiris edzője. – Kulcsfontosságú hibákat vétettünk, és ezekből gólokat kaptunk. A labdarúgás a hibák játéka, aki hibázik, az gólt kap. A Ferencváros jó, mozgékony csapat. Van egy visszavágó, és azon dől el, hogy ki jut tovább. Van egy hetünk, ugyanúgy, mint a Ferencvárosnak, levonjuk a következtetéseket a meccsből, és kialakítjuk a taktikánkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.