Szabics Imre, a fehérvári felnőttek és az idegenben lőtt gólok

Az Európai Konferencia-liga első selejtezőkörében a Mol Fehérvár 1-1-es döntetlent ért el a örmény Ararat Jerevánnal szemben. A fehérvári labdarúgócsapat vezetőedzője, Szabics Imre nem repesett a boldogságtól a meccs után. Szintén nem volt elégedett Hornyák Zsolt, a finn Turku ellen idegenben szintén 1-1-re végzett Puskás Akadémia edzője. Ő a kihagyott helyzetek miatt elégedetlenkedett.

Magyar Nemzet
2021. 07. 09. 8:30
null
Szabics Imre Stopyra védőjátékával elégedett lehetett Fotó: Nemzeti Sport/ Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárostól a nyáron igazolt Marcel Heister bombagóljával a hajrában a Vidi megszerezte a vezetést az örmény ellenfelével szemben, de nem tudta megőrizni az előnyét, a hosszabbítás pillanataiban egyenlített az Ararat Jereván az Európai Konferencialiga első selejtezőkörében lejátszott csütörtöki mérkőzésen. A visszavágó nehéz mérkőzést ígér. Az már eldőlt, hogy rekkenő hőségben, a magyar kánikulánál rosszabb körülmények között, délután háromkor kezdődik a jövő heti második találkozó. Ez nem feltétlenül kedvez a Vidinek. Az edzői pályafutása második nemzetközi kupamérkőzésére készülő székesfehérvári szakember és csapata számára kedvező fejlemény, hogy már nem számítanak az idegenben lőtt gólok, azaz a Vidi ilyen értelemben nem került hátrányba. Csak a helyszínhez és a mérkőzés időpontjához kell alkalmazkodni. És ha úgy adódik, hogy a Vidi megszerzi a vezetést, akkor azt illik megőriznie.

Szabics Imre nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk: nehéz volt, egy kellemetlen ellenféllel szemben. Mélyen védekeztek a mérkőzés nagy részében, ennek ellenére elegendő helyzetet tudtunk kialakítani, s nemcsak a pontrúgásokból, hanem akcióból is. Ezeket azonban egy távoli lövés kivételével nem sikerült kihasználni. Az Araratban megvolt az a minőség, amely révén kontrázni tudtak, s nagy sebességgel rendelkező támadójukkal meg is gyűlt a bajunk. A visszavágón jobban meg kell szerveznünk a kontráikkal szembeni védekezést. A játékosoknak azt mondtam a mérkőzés után, hogy sokkal felnőttebben kell egy olyan helyzetet kezelni, amikor vezetést szerzünk. Ilyenkor le kell hozni a meccset 1-0-ra. Ha ez sikerült volna, akkor sokkal elégedettebb lennék. Egyébként pozitívum, hogy a két, újonnan igazolt játékosunk jól mutatkozott be, Marcel Heister ráadásul gyönyörű gólt rúgott. Sajnálom, hogy nem győztes gól lett a végén – értékelt Szabics Imre.

A Puskás Akadémia tegnap 1-1-et játszott Finnországban, az Inter Turku vendégeként. Az Európai Konferencialiga-mérkőzésen a finn csapat szerzett előnyt, negyedórával később egyenlítettek a felcsútiak. Hornyák Zsolt vezetőedző nem elégedett a végeredménnyel.

– Tapasztalt csapat az ellenfelünk, de úgy érzem, sikerült őket meglepnünk, hiszen már az ötödik perc után váltaniuk kellett – értékelt a lefújás után Hornyák Zsolt a klubja honlapján. – Deutsch Laci sérülése után mi is változtatásra kényszerültünk, de Spandler Csabi jól megoldotta a feladatát a balhátvéd posztján is. Nagyon jól kezdtük a meccset, az első percektől kezdve domináltunk, ez pozitívum. A sok kihagyott lehetőség miatt ugyanakkor bosszús vagyok, talán odahaza a bajnokságban sem volt annyi helyzetünk, mint ma, minimum még egy-két gólt kellett volna szereznünk. Így aztán nem vagyok elégedett az eredménnyel, különösen azután, hogy az ellenfél egyszer került a kapunk elé, és abból be is talált. A második félidő első részében kicsit passzívak voltunk, de aztán sikerült váltanunk, újra domináltunk, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk gólt. A hajrában a kapufát is eltaláltuk, ekkor már a szerencse is a hazaiak mellé állt. Ha odahaza úgy futballozunk, mint a meccs nagy részében, azt hiszem, nem lehet kérdéses a továbbjutó kiléte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.