A Marca már tényként közli: Messi 2+1 évre aláírt a PSG-hez

A párizsi klub a jelek szerint a nyáron ingyen megszerezte a Barcelona és a Real Madrid csapatkapitányát is.

2021. 08. 10. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a spanyol úgy közvetítette az internetes oldalán Lionel Messi sajtótájékoztatóját, mint tette azt a világbajnoki döntővel: percről percre. Azóta pedig szinte óráról órára érkeznek újabb és újabb hírek az argentin zseni távozásának a részleteiről, illetve a jövőjéről, és ezek olykor szögesen ellentmondanak egymásnak.

Az első az volt, hogy az AS hétfő hajnalban ezt írta: a Barcelona vezérigazgatója, Ferran Reverter felhívta Jorge Messit, a játékos apját, aki a menedzsere is egyben, hogy új ajánlatot tegyen. Az újság emlékeztet arra, hogy mivel a hír hajnal kettőkor jelent meg a La Portiera csatornáin, így nehezen ellenőrizhető. Később aztán a Marca közösségi oldala is átvette az információt, ami még persze mindig nem jelenti azt, hogy igaz, ugyanakkor minden komolyabb spanyol lap foglalkozott a témával. Az AS úgy tudta, hogy Lionel Messi hétfőn már Párizsban lesz, ahol a PSG orvosai várják. 

Maga az értesülés, illetve egy új ajánlat létezése kissé értelmezhetetlen, hiszen a La Liga új és a korábbiaknál szigorúbb pénzügyi előírásai ezt lehetetlenné teszi, másként nem is kerülne sor a válásra. Lionel Messi ingyen sem írhatna alá új szerződést, mert az említett szabályok kikötik, hogy az abban szereplő összeg nem lehet kevesebb a régi fizetés ötven százalékánál, ami az argentin esetében nettó ötvenmillió euró. A hatszoros aranylabdás aligha búcsúzik vasárnap sírva, ha létezne olyan megoldás, ami mindkét félnek megfelel, és nem ütközik a szabályokkal. Ráadásul a Barcelona stadionjáról, a Camp Nouról a klub elkezdte leszedni azokat a plakátokat, amelyeken Lionel Messi szerepel.

 

Fotó: Pau BARRENA / AFP

 

A Barcelona mindenesetre már tett lépéseket annak az érdekében, hogy a Paris Saint-Germain ne tudja szerződtetni a futballistát, és csatlakozott hozzá az argentin Boca Juniors, mindkét klub a pénzügyi fairplay megsértése miatt fordult az illetékesekhez. Állításuk szerint a PSG a bevételei 99 százalékát költötte a 2019–20-as szezonban a játékosok fizetésére, vagyis az argentinra egész egyszerűen nincs legális pénze a klubnak. Ha ez igaz, akkor a PSG akár bajba is kerülhet, mivel Messi fizetésével megsértheti a pénzügyi Fair Play szabályait, ami komoly pénzbüntetésekkel, sőt, bizonyos esetekben több éves BL-eltiltással is járhat, ezért a párizsiak igyekeznek komolyan venni a szabályokat, és a Daily Mail úgy tudja, hogy a PSG több játékosától is megválna annak érdekében, hogy Messit le tudja igazolni. A hírek szerint távozhat többek között Abdou Diallo, Thilo Kehrer, Idrissa Gueye és Rafinha is, de Mauro Icardi és Ander Herrera jövője is kérdéses lehet, bár korábban mindketten elmondták, hogy maradni szeretnének.

A Sky Sports Italia újságírója, Fabrizio Romano szerint Messiék már vasárnap megkapták a PSG ajánlatát, és jelenleg a játékos édesapja a klub illetékeseivel tárgyal a további részletekről, és Messi csak akkor utazik Párizsba, ha mindenben megegyeznek. A legfrissebb fejlemény pedig az, hogy a Marca szerint ez a megegyezés megtörtént. Hivatalosan még nincs bejelentés, ám a tekintélyes spanyol lap a címlapján kijelentő módban közli , hogy Lionel Messi két évre ír alá, a cikkben pedig ezt pontosítja 2+1 esztendőre, több részletet nem említ, így nem tér ki a pénzügyi kérdésekre sem. Kiemeli, hogy az argentin érkezésével igazi álomcsapat alakul Párizsban olyan futballistákkal, mint Neymar, Mbappé, Messi, Di María vagy éppen Sergio Ramos. És, ha már a neveknél tartunk: a Paris Saint-Germain ezen a nyáron a jelek szerint megkaparintotta a spanyol élvonal két legfontosabb csapatának, a Barcelonának és Real Madridnak a csapatkapitányait, hiszen Lionel Messi és Sergio Ramos mostantól csapattársak lesznek. Három éve Cristiano Ronaldo, most Messi is elhagyta a La Ligát, amelynek a kereskedelmi értéke így biztosan visszaesik. Ennek pedig a többi klub is megihatja a levét.

 

Fotó: Zakaria ABDELKAFI / AFP

 

 

A Lionel Messi barcelonai otthonától tudósító riporterek beszámolója szerint a Paris Saint-Germainbe tartó argentin labdarúgó hétfőn délelőtt még nem repült el a francia fővárosba, hanem „csobbant egyet” a medencéjében, illetve padelezett (tenisz és squash egyvelege teremben) jó barátjával és korábbi csapattársával, Luis Suárezzel. Ugyanakkor vasárnap délután óta a PSG szurkolóinak a százai várják az argentint a párizsi repülőtéren, a többség magasba emelt telefonnal, mert szeretnék megörökíteni a hatszoros aranylabdás szerzemény kilépését a tranzitból. Azaz: a francia fővárosban már kitört a Messi-őrület.



 


 


 


 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.