A ZTE vezetőedzője szégyelli magát csapata játéka miatt

A labdarúgó NB I ötödik fordulójának tegnap esti nyitómérkőzésén a Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Honvéd ellen. A ZTE vezetőedzője, Waltner Róbert zsinórban ötödször szenvedett vereséget a kispestiek ellen aktuális csapatával, és ezt nem hagyta szó nélkül.

Magyar Nemzet
2021. 08. 28. 11:44
Felcsút 20200610 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Puskás Akadémia Kaposvár Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Waltner Róbert Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon elkeseredett vagyok és szégyellem is magam az első harmincöt perc miatt – fakadt ki Waltner Róbert a Honvéd elleni vereség után. – Látható volt a különbség az első és a második félidő között. A második játékrészre már egy másik csapat jött ki a pályára, amely agresszív volt, és jól is kezdtük azt a félidőt. Így kellett volna egész mérkőzésen játszani.

A második félidőre azonban már eldőlni látszott a meccs, a Honvéd az első negyedórában már 2-0-s előnyre tett szert, és a kétgólos különbséget meg is tartotta a lefújásig. A szünetre egyébként akár négy-öt gólos előnyt is képíthettek volna a kispestiek, mivel a ZTE védelme ingatag lábakon állt.

– Ebben a tizenkét csapatos NB I-ben minden meccs élet-halál harc. A védekezést mindenképp stabilizálni kell, mert rengeteg gólt kapunk – vonta le a következtetést Waltner, akinek a csapata 11 gólt szedett be öt forduló alatt, ami a legtöbb az NB I-ben jelenleg.

Nagy gondok vannak a ZTE védelmének jobb oldalán, ahol az immáron Svájcban futballozó Bolla Bendegúz pótlása már az előző idényben sem sikerült, négy különböző labdarúgó váltotta egymást a poszton, akik közül kettő már eligazolt, egy pedig középhátvéd eredendően. A Honvéd ellen a sérüléséből felépült Zoran Lesjak volt a jobbhátvéd (bár amúgy ő is középső védő), és a második kispesti gólt az ő figyelmetlensége előzte meg.

A bajnokságot két vereséggel indító Honvéd a legutóbbi két fordulóban győzött, és ezzel egyenesbe jött, a ZTE viszont már háromszor kikapott, s ha így folytatja, igencsak nehéz idény elé néz.

Waltnernek pedig személy szerint nagy mumusa a Honvéd, hiszen vezetőedzőként ötödször játszott ellene aktuális csapatával, és mindannyiszor kikapott. A Kaposvárral három, a ZTE-vel pedig már két vereséget számlál a kispestiek ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.