Az alkoholban és a kínai transzferben látta a kiutat a MU játékosa

Az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Manchester United labdarúgója, Jesse Lingard nehezen viselte, hogy nem az elképzelései szerint alakult a karrierje, és a szurkolói kritikák sem tettek jót megtört önbizalmának. Az angol játékos csak szenvedés árán találta meg a kiutat a gödörből.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 16:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jesse Lingard (képünkön alább a MU vörös mezében) nyolcéves kora óta tartozik a Manchester United kötelékébe, azonban hiába tartották nagy tehetségnek, az elmúlt idényekben egyre inkább visszaesett a teljesítménye. A szurkolóktól érkezett kritikák is megviselték az angol játékost, és végül olyan mélyre került, hogy az alkoholban kereste a megoldást a problémáira. Emellett azon is gondolkodott, hogy Kínába vagy Szaúd-Arábiába igazol, ahol lényegesen kisebb nyomás nehezedne rá, mint a Premier League-ben.

– Az önbizalmam a nullán volt. Pályára léphettem, de olyan volt az egész, mintha ott sem lettem volna, a játék körülöttem, nélkülem zajlott – nyilatkozta a Daily Mail napilapnak Lingard.

A középpályásnak a legnehezebb időszakokban az öccse, Louie Scott nyújtott támaszt, együtt fogtak neki a „Jesse 2.0 projektnek”.

– Sokat segített, hogy a testvérem videókat küldött nekem azokból az időkből, amikor még az angol u21-es válogatottban játszottunk. Azt akarta elérni, hogy megértsem, még mindig jó játékos vagyok.

Az interjú során Louie Scott elárulta, néhány mérkőzés alatt testvérével együtt ő is tehetetlennek érezte magát, ezért előfordult, hogy nem várta meg a meccs végét, és elment a stadionból.

– Olyan volt, mint egy bokszolót nézni, aki csak arra vár, hogy kiüssék. Egy-egy ilyen meccs után az internetet ellepték az őt gyalázó hozzászólások.

Jesse-t olyannyira megviselték ezek a vélemények, hogy a hétköznapi feladatai elvégzésétől is ódzkodott, például az autóját sem szívesen tankolta meg, hátha közben összefut egy őt kritizáló drukkerrel.

– Az alkoholban kerestem a menedéket. Volt olyan időszakom, amikor végigittam az éjszakákat. Nem voltam önmagam, de hittem, hogy az ivással enyhíteni tudom a szenvedésem – folytatta Jesse.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A ma 28 éves középpályásnak ekkor az is eszébe jutott, hogy ideje lenne búcsút mondania a világ egyik legjobb bajnokságának. Ehelyett egy olyan országban játszott volna, ahol a futballt nem követik árgus szemekkel a szurkolók.

– Nyugalomra vágytam, és hogy kizárhassam a külső hatásokat. Kínába vagy Szaúd-Arábiába terveztem menni, ahol csak a játékra koncentrálhattam volna.

És hogy mi segített a játékoson? Paradox módon a koronavírus, ami az emberek többségének megkeserítette az életét. Lingard ekkor kérte meg a MU menedzserét, Ole Gunnar Solskjært, hogy kölcsönadja őt egy más csapathoz. 

Lingard édesapját a West Ham Unitedet irányító David Moyes kereste meg, mondván: „Amikor a Manchester United edzője voltam, akkor elengedtem a fiát kölcsönbe. Itt az idő, hogy visszafizessék nekem ezt a kölcsönt.”

Így is történt, a megtört futballista fél évre a West Hamhez került, ahol valósággal újjászületett: tizenhét mérkőzésen kilenc gólt szerzett, és csak az utolsó pillanatban került ki az Európa-bajnokságra készült angol válogatott játékoskeretéből. Mindezek után Lingard az idény végén visszatért a Vörös Ördögökhöz, azonban az átigazolási időszak augusztus 31-i lezárulta előtt még előfordulhat, hogy visszatér a „megmentőjéhez”.

 

A borítóképen: Marko Arnautović (balra), Jesse Lingard (középen) és Declan Rice. A kép forrása: EPA/Peter Powell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.