időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Bernben dőlt el a Fradi sorsa? Dibusz Dénes szerint biztosan nem

Szilágyi
2021.08.25. 07:25 2021.08.25. 17:19
Bernben dőlt el a Fradi sorsa? Dibusz Dénes szerint biztosan nem

A Ferencváros Bajnokok Ligája-búcsúja nem tragédia, az lett volna a bravúr, ha összejön a csoportkör. A Fradi egyetlen pályára lépett magyar játékosa, a csapatkapitány, Dibusz Dénes úgy érezte a szünetben, hogy semmi nem állítja meg a csapatát, és a szünet után megszerzi a továbbjutást jelentő harmadik gólt. Ehhez képest 2-1-es vezetése után a Fradi kapott két gólt a második félidőben. Min múlott a továbbjutás?

Dibusz Dénessel csak egyetérteni lehet. A Ferencváros kapusa keserédes mondatokkal jelentkezett a Young Boys elleni verség után. A pécsi születésű kapus, a Fradi egyetlen magyar játékosa a BL-playoff párharc visszavágóján megjegyezte: bizony jóleső érzés, hogy a csapatát már jegyzik a nemzetközi porondon, a zsinórban három európai főtáblás szereplés nem a véletlen műve.

Valóban nem, ahogy az sem, hogy a Young Boys az utóbbi tíz évben hétszer játszott a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörében, és 2018 óta zsinórban négyszer nyert svájci bajnokságot. Ilyen csapat ellen nem szégyen kiesni. Dibusz kitért arra is, hogy tudta előre, a BL-csoportkörért két esélyes csapatot el kell búcsúztatni, de csak egyet sikerült. A Slavia Praha kiverése bravúr volt, a Young Boys elbúcsúztatása is az lett volna. 

 

Fotó: Havran Zoltán

A kapus megjegyezte: ő maga is nehezen tud napirendre térni az események fölött, hiszen azt érezte a szünetben, hogy nem létezik olyan csapat, amelyik ellen ne tudná megszerezni a továbbjutást jelentő harmadik gólt a Ferencváros. Ehhez képest a második félidőt 2-0-ra megnyerte a Basel. Utóbb David Wagner a sajtótájékoztatón lapunk kérdésére elmondta, hogy tudatosan tolta feljebb a csapata védekezését, a pressinggel próbálta megzavarni a Fradi labdakihozatalait, és ez nyerő húzásnak bizonyult. 

A svájci bajnok többször lőtt kapura, kétszer a kapufát is eltalálta, pontosabban védekezett, a labdaszerzési mutatóban és futásmennyiségben is felülmúlta a Ferencvárost. Tragédia nem történt, itthon senki sem várta el a Fraditól, hogy évről évre kibéreljen magának egy helyet a Bajnokok Ligájában. A svájci klubfutball az utóbbi években hallatott magáról a nemzetközi porondon, a Basel és a Young Boys is játszott a BL-ben, a berniek az előző szezonban a nyolcaddöntőig meneteltek az El-ben, kiejtve többek között a Bayer Leverkusent. 

A papírforma nem a Fradi mellett szólt, és ez most érvényesült. Ettől függetlenül persze alakulhatott volna másképp a párharc, ha az odavágón a 65 percig emberelőnyben játszó FTC legalább döntetlenre hozza ki, uram bocsá, megnyeri a meccset, teljesen más lett volna a visszavágó forgatókönyve. És akkor biztosan nem állapítja meg Peter Stöger, hogy rengeteget kivett a csapatából az eredmény megfordítása, hiszen nem is biztos, hogy a Fradinak kellett volna futnia az eredmény után. 

Stöger második esélyt emlegetett a meccs előtt, de ezzel tegnap nem tudott élni a Ferencváros. Az Európa-ligában osztanak lapot a magyar bajnoknak, hamarosan az is kiderül, melyik csapat ellen lehet majd esély a pontszerzésre vagy akár a győzelemre. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.