Dibusz: A hotel előtt hatalmas erőt adtak nekünk a szurkolók +videó

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros kedd este továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójából, miután a múlt szerdán házigazdaként 2-0-ra megnyert első mérkőzést követően csak 1-0-ra kapott ki a cseh Slavia Praha otthonában.

Magyar Nemzet
2021. 08. 11. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a hazaiak szinte végig fölényben futballoztak, de csak egy gólt tudtak szerezni: a 36. percben Lukas Masopust volt eredményes. Az FTC-nek a bosnyák Eldar Civic kiállítása miatt a 84. perctől emberhátrányban kellett állnia a Slavia rohamait.
   
– Nem ez volt a legnyugodtabb mérkőzés az életemben, és pont egy hosszabb kihagyás után… – nyilatkozta a lefújás után Botka Endre a Ferencváros honlapjának. – Iszonyatosan koncentrálnunk kellett, az elejétől nagyon nyomtak, de erre számítottunk is. Nagyon sajnálom az első gólt, hiszen ez elkerülhető lett volna, viszont onnantól a csapat nagyon egységes volt, jól védekeztünk. Azt érzem, hogy a csapat hihetetlenül egységes, de ezt minden évben el tudtuk mondani. Most már van olyan nemzetközi tapasztalatunk, hogy ezeket a mérkőzéseket jól tudjuk kezelni és higgadtan le tudjuk hozni. Azt gondolom, hogy ez mindegyik mérkőzésünkön látszott.

 

– Nyilván nagyon jó helyzetből várhattuk a mérkőzést – kezdte az értékelését Dibusz Dénes. – Próbáltuk az előnyünket megtartani, ennek érdekében minimális rizikót vállaltunk. Próbáltuk elkerülni azokat a hibákat, amelyek az első mérkőzésen megvoltak, és igyekeztünk helyzetbe kerülni. Sajnos ez csak egyszer sikerült, még az első félidőben, de ettől függetlenül a lényeg az, hogy megvan a továbbjutás. Azt gondolom, hatalmas eredmény, hatalmas bravúr, hogy egy ilyen szintű, játéktudású, nagyon jó csapatot sikerült kiejtenünk. Köszönjük a szurkolóinknak, akik kijöttek, és már a hotel előtt is buzdítottak minket. Azt nem tudom, hogy bejutottak-e a stadionba, de igazából lényegtelen is, mert olyan erőt adtak nekünk már délután, hogy azt éreztem, ennek nem lehet más vége, csak a továbbjutás. Nagyon örülök, hogy ismét sikerült elérnünk az Európa-liga csoportkörét és újra BL-playoffot játszhatunk. Azt gondolom, hogy ezzel hatalmas örömet szereztünk a szurkolóinknak. Továbbra is ezt a mentalitást, ezt a harcmodort kell kivinnünk a pályára, és akkor benne van, hogy újra BL-csoportkört játszhatunk.

 

Helyszíni tudósításunkban beszámoltunk róla, bár hivatalosan nem lehettek vendégszurkolók a találkozón, néhány Fradi-szurkoló azért bejutott a stadionba.

 

Itt pedig a hotel előtti buzdítás:

 

 

Később eldőlt, hogy a Young Boys lesz a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójában. A svájci csapat a harmadik kör keddi visszavágóján házigazdaként 3-1-re győzte le a 63. perctől emberhátrányban játszó román CFR Cluj együttesét. A párharc első meccsén a múlt héten 1-1-es döntetlen született Kolozsváron. A Young Boys csapatát külön cikkben mutattuk be. 


Eredmények, BL-selejtező, 3. forduló, visszavágók:

 

Slavia Praha (cseh)–Ferencváros 1-0 (1-0); továbbjutott.: az FTC, 2-1-es összesítéssel.

Young Boys (svájci)–CFR Cluj (román) 3-1 (3-1); tj.: a Young Boys, 4-2-es összesítéssel.

Sahtar Donyeck (ukrán)–KRC Genk (belga) 2-1 (1-0); tj.: a Sahtar Donyeck kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

FC Midtjylland (dán)–PSV Eindhoven (holland) 0-1 (0-0); tj.: a Midtjylland kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

AS Monaco FC (francia)–Sparta Praha (cseh) 3-1 (0-0); tj.: a Monaco kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

Sheriff Tiraspol (moldovai)–Crvena zvezda (szerb) 1-0 (1-0); tj.: a Sheriff Tiraspol, 2-1-es összesítéssel.

PFC Ludogorec (bolgár)–Olimpiakosz (görög) 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – tizenegyesekkel: 4-1; továbbjutott: a Ludogorec, tizenegyesekkel.

Benfica (portugál)–Szpartak Moszkva (orosz) 2-0 (0-0); tj.: a Benfica kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

Legia Warszawa (lengyel)–Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 (0-1); tj.: a Dinamo Zagreb, 2-1-es összesítéssel.

Rangers FC (skót)–Malmö FF (svéd) 1-2 (1-0); tj.: a Malmö FF kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

 

A negyedik forduló párosítása:

RB Salzburg (osztrák)–Bröndby IF (dán)
Young Boys–Ferencvárosi TC
Malmö FF–PFC Ludogorec
Sheriff Tiraspol–Dinamo Zagreb
AS Monaco FC–Sahtar Donyeck
Benfica–PSV Eindhoven

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.