Ecclestone: Ez nem Afganisztán, hanem a Formula–1

Az angol Telegraph megkérdezte a Formula–1 egykori tejhatalmú urát, Bernie Ecclestone-t, ő mit tett volna a száguldó cirkusz vezetőinek helyében, akik vasárnap a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt lefújták a Belga Nagydíjat.

Magyar Nemzet
2021. 08. 31. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernie Ecclestone 2017 januárjában távozott a Formula–1 éléről, de azóta is figyelemmel követi a királykategória történéseit, így nem kerülhette el a figyelmét a vasárnapi spai futam, amely több mind háromórás késéssel kezdődött el, és mindössze néhány, a pilóták által a biztonsági autó mögött lefutott körből tevődött össze.

 

A kilencvenéves üzletembernek nem tetszett, ahogy az utódjai kezelték a helyzetet, elmondta, ő a helyükben máshogy döntött volna.

 

– Szóltam volna csapatoknak és a pilótáknak háromkor, hogy az eső miatt egy órával eltoljuk a rajtot, és reméljük, hogy az időjárás addigra kedvezőbb lesz. De bármi is történjen, a verseny elkezdődik, rajtad múlik, hogy részt veszel-e benne, vagy nem – nyilatkozta a Telegraphnak Ecclestone, aki szerint az egyes versenyzőknek kellett volna eldönteniük, hogy szerepelnek-e ilyen viszonyok mellett.

 

– Ha kockáztatni akartak, hogy pontot szerezzenek, az rájuk tartozott volna. Talán ha a rajtrács végéről indulok, akkor én sem állnék ki versenyezni, de ez mindenkinek a saját döntése. A katonaságnál kiadnák a parancsot, hogy Afganisztánba kell mennünk, azt mondanánk, hogy a fenébe is, ez nem hangzik biztonságosnak, még sincs választási lehetőségünk – magyarázta a brit, majd hozzátette: – Egyébként már voltak versenyeink rosszabb körülmények között is, és nem fújtuk le őket.

Fotó: John Thys

 

Ecclestone ezt követően szavaira is reflektált. A hétszeres világbajnok a spai futamot követően arra panaszkodott, hogy a verseny ilyen formában való megrendezése mindössze pénzügyi érdeket szolgált, és a rajongókat semmibe vették vele. Ecclestone egyazon véleményen volt honfitársával, miszerint csak a pénz beszélt.

 

– Egyetértek Lewisszal. Ez nincs mindig így, de ezúttal igaza volt – vélekedett az üzletember.

 

A borítóképen: Bernie Ecclestone. Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.