Felcsúti vezetésnél csapott le a vihar Zalaegerszegre

Az NB I 3. fordulójának az első vasárnapi meccse a 69. percben félbeszakadt a Zalaegerszegre zúduló vihar miatt. Az első félidő a hazai csapaté volt, a második a Puskás Akadémiáé, amely akkor meg is fordította az eredményt. Húsz perc volt hátra, amikor hatalmas vihar zúdult Zalaegerszegre, ezért a játékvezető félbeszakította, majd fél órával később le is fújta a mérkőzést.

2021. 08. 15. 19:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt könnyű helyzetben Waltner Róbert vezetőedző a ZTE védelmének az összeállításakor. Az előző fordulóban Mezőkövesden kiállították a csapat két középső védőjét, Bobál Dávidot és Kálnoki-Kis Dávidot, így ők nem léphettek pályára a Puskás Akadémia ellen, az pedig csak hab lehetett a tortán, hogy ráadásul ő sem ülhetett le a kispadra, mert ugyancsak piros lapot kapott egy hete. Ugyanakkor szinte kötelező volt az egerszegiek számára a három pont, mert az első fordulóban otthon csak 1-1-et játszottak a Fehérvár ellen, majd 3-2-re kikaptak Mezőkövesden, így tehát illett megszereznie az első győzelmet. Igaz, a Puskás Akadémia sem kényeztette el eddig a híveit, hiszen az első körben ugyan nyert Újpesten, utána Felcsúton egy hatost kapott Felcsúton a Pakstól…

 

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

 

Az érződött, hogy mindkét csapat szeretne javítani a bizonyítványon, és a Zalaegerszeg erőfeszítéseit kísérte siker, ráadásul éppen egy Puskás Akadémiától kölcsönbe kapott csatár szerezte meg a vezető gólt: a 13. percben Komáromi totojázott, Németh Erik megtámadta őt a jobb oldalon, a védő ijedtében a saját kapuja elé adta a labdát, Skribek pedig 13 méterről jobbal a bal felső sarokba bombázott – 1-0.

Az első félidő kiegyenlített játékkal telt el, valamivel veszélyesebb volt a házigazda. A folytatásban viszont a vendégek kiegyenlítettek. Favorov tavaly még a ZTE középpályásaként vitézkedett kölcsönben a Puskás Akadémiától, a nyáron visszatért Felcsútra, és így találhatott volt csapata hálójába: az 53. percben a védők tanácstalanságától kísérve vett le egy balról érkező beadást, áttette a labdát a bal lábára, és 12 méterről a kapu jobb oldalába csavarta – 1-1. Ekkor teljesen átvették az irányítást a felcsútiak, és a 66. percben már meg is fordították az eredményt: egy szintén balról érkező beadásból Puljic az ötösről passzolta a labdát a jobb alsó sarokba, a védők tétlen szemlélői voltak a történteknek – 1-2.

Kisvártatva óriási vihar zúdult Zalaegerszegre, és egy idő után Bogár Gergő játékvezető a 70. percben félbeszakította a mérkőzést. A szabályoknak megfelelően fél órát várt a játékvezető, majd az idő elteltével megnézte a pályát, s úgy ítélte meg, hogy játékra alkalmatlan. Nem csoda, hiszen a hatalmas mennyiségű csapadék miatt kis tavakat lehetett látni, s bár korszerű vízelvezetést építettek a talaj alá, a csövek képtelenek voltak elvezetni a nagy mennyiségű vizet. A szabályok értelmében a mérkőzés félbeszakadt, mégpedig 2-1-es Puskás Akadémia-vezetésnél.

Az MLSZ röviddel később hivatalos Twitter-csatornáján közölte, a szövetség versenybizottsága hoz döntést a találkozó folytatásáról, ám azt nem részletezik, hogy mikor születhet döntés, és azt sem, hogy milyen döntés születhet.

 

NB I, 3. forduló
Péntek
MTK–Kisvárda 1-2 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1500 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Grozav (32.), illetve Hej (69.), Mesanovic (75.)

 

Szombat
Paks–Debrecen 3-3 (1-2), Paks, 1798 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Ádám M. (11-esből 45), Hahn (50.), Bognár (63.), illetve Ferenczi (27.), Dzsudzsák (41.), Ugrai (72.).

Ferencváros–Mezőkövesd 4-1 (2-1), Groupama Aréna, 5677 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Boli (45+2., 94.), Mak (45+3.), Uzuni (11-esből 67.), illetve Nagy D. (6.).

Gyirmót–Mol Fehérvár 1-1 (0-1), Gyirmót, 1822 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Varga B. (61.), illetve Petrjak (30.)

 

Vasárnap
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1-2 (1-0) – a 70. percben félbeszakadt, Zalaegerszeg, 2864 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Skribek (13.), illetve Favorov (53.), Puljic (66.)

Újpest–Bp. Honvéd 20.00 (M4 Sport)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.