Fellendíti a térség úszósportját a gödöllői egyetem

Hamarosan az uszoda próbaüzemét is megkezdheti az új tulajdonos, azaz a MATE.

2021. 08. 31. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi és a térségi sportélet fellendítésének egyik zászlóshajója lesz a létesítmény, amely a sport- és a szabadidős programok folyamatos szervezése mellett, a város környéke iskoláival együttműködve tanuszodai feladatokat is ellát – áll a MATE (Magyar Agrár- és Élettudomány Egyetem)-közleményben, amely a gödöllői felsőoktatási intézmény tulajdonába került uszoda megnyitásáról tájékoztatja az egyetem polgárait és Gödöllő lakosságát.

 

A központi költségvetésből finanszírozott, a Nemzeti Sportközponti beruházások egyik jelentős létesítményeként megépült uszoda az Országgyűlés döntése alapján került a MATE tulajdonába és üzemeltetésébe, így miután szeptember első felében lezárulnak az átadás-átvételhez szükséges engedélyeztetési eljárások, az új tulajdonos az uszoda próbaüzemét is megkezdheti. Az egyetem 7760 négyzetméteres korszerű létesítményében egy 50 méteres verseny –, egy 25 méteres bemelegítő- és egy tízméteres tanmedence várja a sportolókat, akik kényeztető szolgáltatásként igénybe vehetik a regenerációs célokat szolgáló, háromszaunás, jakuzzis wellnessrészleget is. Az uszoda nézőterén hatszáz látogató foglalhat helyet – tudjuk meg a MATE közleményéből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.