Lewandowski Gerd Müllerre emlékezett, és eldöntötte a szuperkupát

Két góljával Robert Lewandowski jelentette a különbséget a kupagyőztes Dortmund és a bajnok Bayern München között a Német Szuperkupán. A bajorok 3-1-es győzelmet arattak a nagy rivális otthonában, a Signal Iduna Parkban.

Magyar Nemzet
2021. 08. 17. 22:27
LEWANDOWSKI, Robert
Dortmund, 2021. augusztus 17. Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa ünnepel, miután belõtte csapata harmadik gólját a német labdarúgó Szuperkupáért játszott Borussia Dortmund-Bayern München mérkõzésen Dortmundban 2021. augusztus 17-én. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat az első trófeájára hajtott, új vezetőedzővel a fedélzeten, de más-más hangulatban készültek a Szuperkupára. A Dortmund lehengerlő futballal, a Frankfurt ellen 5-2-es győzelmet aratva kezdett a Bundesligában Marco Rose irányításával, a Bayern München viszont rögtön betlizett Julian Nagelsmann vezetésével a Mönchengladbach otthonában, ahol 1-1-et játszott.

 

újra kitett magáért Fotó: Martin Meissner

 

A találkozó kezdete előtt gyászszünetet tartottak a vasárnap elhunyt német futball-legenda, Gerd Müller tiszteletére. A Bayern egykori aranylabdás gólvágójának mezét Robert Lewandowski mutatta fel a magasba, aki az előző idényben megdöntötte Müller legendás Bundesliga-gólrekordját 41 találattal.

 

Talán mondanunk sem kell, hogy a szuperkupa főszereplője Lewandowski volt, aki ugyanolyan ütemben kezdte el termelni a gólokat ebben az idényben, amilyenben abbahagyta az előzőben. A 41. percben a lengyel csatár törte meg a gólcsendet, amikor Serge Gnabry baloldali beadása után fejjel vette be a Dortmund kapuját.

 

 

A feltűnően sok durva belépővel elcsúfított első félidő ennek ellenére döntetlennel is zárulhatott volna, de még a 20. percben Manuel Neuer óriási védést bemutatva hárította Marco Reus ziccerét. A német támadó a második félidőben javított, a 64. percben látványos gólt ért el, a 18 méterről leadott lövésével szemben már Neuer is tehetetlen volt. Reus csak azt sajnálhatta, hogy a gólja nem 0-0-nál, hanem már 2-0-s hátrányban született.

 

 

Ekkor ugyanis már kettővel mentek a bajorok, akik a második félidő elején egy baloldali akció végén révén növelték két gólra az előnyt. Reus szépségdíjas gólja így csak a felzárkózásra volt jó, az egyenlítésre nem.  

 

 

Aztán a 74. percben szertefoszlottak a dortmundi remények, miután Akanji hibázott a védelemben, a saját tizenhatosa előtt egy Bayern-játékosba lőtte a labdát, amely Lewandowski elé pattant, aki nem szokott könyörületes lenni hasonló helyzetekben. Ezúttal sem volt az.

 

 

A Bayern összességében megérdemelt győzelmet aratott, mert kevesebbet hibázott a kapu előtt, jobban élt a helyzeteivel. Az RB Leipzigtől érkezett Julian Nagelsmann tehát rögvest javított a müncheni megítélésén, a szuperkupa elhódításával az első trófeáját szerezte meg vezetőedzőként.

 

Német Szuperkupa: Borussia Dortmund–Bayern München 1–3 (0–1), Dortmund, Signal Iduna Park, 24 724 néző. Gólszerző: Reus (64.), ill. Lewandowski (42., 74.), T. Müller (49.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.