No de miért kezdődik majd 19.21 órakor a Vidi meccse?!

Szeptember 3-án Lengyelországban felkészülési mérkőzésen lép pályára Fehérvár FC, mégpedig a Rakow Częstochowa új stadionjában. A centenáriumát ünneplő házigazda 839 nap után fogadhat újra szurkolókat a felújított létesítményében.

2021. 08. 24. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel és a magyar nép barátsága közismert, ahogyan az is, hogy a Vidi meghatározó szurkolói csoportja, az RBD hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a Rakow Częstochowa táborával, akikkel nem egy bajnoki, illetve nemzetközi mérkőzésen is szorítottak már közösen, egy szektorban a piros-kék sikerekért – írja a Mol Fehérvár honlapja. 

Az RKS időközben ráadásul a pályán is szép sikereket ért el, és 2017-ben a harmadosztályt, 2019-ben pedig a másodosztályt nyerte meg, a 2020/2021-es szezonban pedig fantasztikus teljesítményt nyújtva ezüstérmesek lett az Ekstraklasaban, valamint megnyerte a Lengyel Kupát is. 

Egy Rakow–Vidi felkészülési mérkőzés már többször is tervben volt, azonban különböző okok miatt nem valósulhatott meg. Most viszont az a megtiszteltetés érte a fehérváriakat, hogy az 1921-ben alapított, tehát 100. születésnapja előtt álló lengyel klub velük ünnepli a centenáriumát. Mégpedig a felújított Miejski Stadion gyepszőnyegén, s a Rakow csapata 839 nap után léphet pályára újra saját szurkolói előtt. A találkozó szeptember 3-án, pénteken 19.21 órakor kezdődik, ami az alapításra utal. 

A Mol Fehérvár honlapja megemlíti, hogy külügyminisztérium honlapja szerint bizonyos feltételek mellett be lehet utazni Lengyelországba, így a Vidi-szurkolók is a helyszínen követhetik az ünnepi eseményeket. Ám kérik azokat, akik elutaznak Lengyelországba, hogy az indulás előtt alaposan olvassák el konzuli szolgálat honlapján a tudnivalókat.

A lengyelek is várják a mérkőzést:

(Borítóképünk forrása: Molfehervarfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.