Szalai Ádám alábecsüli saját szerepét a szépségdíjas góljában + Videó

A tizenkettedik különböző Bundesliga-idényében szerzett gólt Szalai Ádám, akit hősként tisztelnek Mainzban. Ennek jeleként a vezérszurkoló helyébe lépve előénekelhetett a B középnek.

Magyar Nemzet
2021. 08. 29. 9:55
SZALAI Ádám
Mainz, 2021. augusztus 28. Szalai Ádám, a Mainz (k), valamint Dickson Abiama (b) és Maximilian Bauer a Greuther Fürth játékosai a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2021. augusztus 28-i mérkõzésén Mainzban. MTI/AP/DPA/Sebastian Gollnow Fotó: Sebastian Gollnow
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekem valójában csak ki kellett nyújtanom a lábam, a gól érdemei Jonnyé és Silvané, akik előkészítették az akciót – fogalmazott klubja honlapján kissé szerényen aki szép gólt szerzett a Mainz tegnapi, Greuther Fürth ellen 3-0-ra megnyert Bundesliga-meccsén.

Íme Szalai gólja:

– Jó választ adtunk a Bochum elleni vereségre, amely után nagyon csalódottak voltunk – folytatta a magyar válogatott csapatkapitánya. – Néhány dolgot megvitattunk a héten, fontos volt, hogy a válogatottmeccsek miatti szünet előtt hat pontot szerezzünk. Örülök, hogy teljesítettük ezt a célt.

A Mainz válogatott játékosai, köztük Szalai nyugodtan mehetnek a nemzeti csapatukhoz, hiszen három meccsből kettőt megnyertek a klubjukkal. A 33 éves csatár együtt ünnepelt német csapata szurkolóival a meccs végén. Ebből is látszott, hogy rendkívül tisztelik őt, Szalai vezényelhette a tábort.

A Humba nevű dalt játszották el a magyar játékossal. Ez a mainzi farsangból ered, de később több futballcsapat szurkolói is átvették, és egy-egy népszerű labdarúgó segítségével adják elő a nagy győzelmek után. Ennek megfelelően Szalai a Humba betűit egyesével kérte a szurkolóktól, akik válaszként üvöltve adták azokat vissza.

Szalai egyébként a 12. különböző Bundesliga-idényében szerzett gólt. Amióta Németországban játszik, csak egy olyan évad volt, amelyben nem talált be a kapuba, a 2015–2016-os, amelynek első felében alig kapott lehetőséget a Hoffenheimben, a második részét pedig a kieső Hannoverben töltötte kölcsönben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.