Szoboszlai még könnyebben érvényesülhet Lipcsében

Felgyorsultak az események az átigazolási időszak hajrájában, a legújabb fejlemények a magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot is érinthetik.

Magyar Nemzet
2021. 08. 30. 14:10
firo: May 16, 2021, soccer ball, Bundesliga 1, 2020/2021 season, Leipzig - VfL Wolfsburg
Sabitzer Münchenbe költözik Fotó: Valeria Witters / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon létezik-e olyan liga a földkerekségen, amelyikben egy átigazolási időszak alatt a bajnok leigazolja a második helyen végzett csapat edzőjét, középhátvédjét és az egyik középpályását? A válasz: igen, a német Bundesligában történt meg a nem mindennapi eset.

Julian Nagelsmann ugyan már korábban megállapodott a bajorokkal, a távozása a nyártól hivatalos. A lipcseiek edzője váltotta a bajorok edzői székében a német válogatott kapitányának szegődő Hansi Flicket. Nem sokkal később a Bayern bejelentette, hogy megszerezheti a lipcsei középhátvéd, Dayot Upamecano játékjogát: a francia válogatott védő 42,5 millió euróért váltott klubot. De ezzel még nem volt vége: a mai napon jelentette be a Bayern, hogy 15 millió euróért szerződteti az előző szezon ezüstérmesének meghatározó játékosát, az osztrák válogatott Marcel Sabitzert.

Az RB Leipzig fontos játékossal gyengült, Sabitzer távozásával megnyílik az út Szoboszlai Dominik előtt. A húszéves magyar válogatott középpályás egyik legerősebb posztriválisa távozott, ami azt is jelentheti, hogy Szoboszlai hosszú távon kibérelheti magának a helyet a lipcsei kezdőcsapatban..

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.