Újabb nagy szakítás? Lewandowski távozni akar a Bayernből

Robert Lewandowski el akarja hagyni a Bayern Münchent, írja a Daily Mail. A német rekordbajnok azonban százmillió eurót akar kapni érte, ami a lengyel életkora miatt szinte lehetetlen. Lionel Messi és a Barcelona szakítása után újabb nagy dráma alakulhat ki az európai topfutballban.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 15:39
LEWANDOWSKI, Robert
Robert Lewandowski sem tudott segíteni a bajorokon Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ jelenlegi (egyik) legjobb csatárát úgy hívják, hogy Ezzel a megállapítással kevesen és egyre kevesebben vitatkoznak.

A lengyel a legutóbbi idényben 40 klubmeccsen 48 gólt szerzett, ebből 41-et a Bundesligában, s ezzel megdöntötte a legendás Gerd Müller német gólrekordját. Egy évvel korábban pedig 47 tétmérkőzésen 55 találattal vezette BL-győzelemre és klasszikus triplára a Bayern Münchent a Lewy becenévre hallgató támadó.

Az ember azt gondolná, hogy ilyen sikerek után minden a legnagyobb rendben, főleg, hogy Lewandowski már 2014 óta kitart a Bayern mellett. Csakhogy a csatár szombaton ünnepli a 33. születésnapját, és válaszút elé érkezett. Hiába van élete formájában, az életkora miatt egyre kevesebb lehetősége van a szakmailag és anyagilag egyaránt kedvező klubváltásra. Sürgeti az idő.

Lewandowski a Német Szuperkupában két gólt ért el a Dortmund ellen kedden Fotó: Martin Meissner

Sajtóhírek szerint ezért Lewandowski a Bayernt sürgetné, hogy adja el őt minél előbb. A bajorok erről természetesen hallani sem akarnak, ezért a Daily Mail információi szerint 100 millió eurót kérnek a játékosért. Ha öt évvel fiatalabb lenne, ennél talán többet is érne Lewandowski, de 33 évesen már a Transfermarkt is „csak” 60 millióra tartja.

Egyetlen labdarúgó van, akiért ebben a korban ilyen jelentős összeget fizettek ki: aki 2018-ban, 33 évesen 117 millió eurót ért meg a Juventusnak. A lista második helyén Caludio Bravo kapus áll, akiért 2016-ban 18 milliót adott a Manchester City a Barcelonának. Tehát óriási a szakadék, és Ronaldo is elsősorban a marketingértéke miatt került kategóriákkal többe, mint más, korosodó sztárok.

Sok klubnál eleve nem is kötnek hosszú távú szerződéseket harminc feletti játékosokkal, mert ebben a korban már kockázatos befektetésnek számítanak a valószínűbb sérülések és a csökkenő terhelhetőség miatt. Lewandowski viszont szeretné meglovagolni a formáját azzal, hogy köt még egy utolsó, jelentős anyagi javakat biztosító szerződést.

A Bayernnel kötött jelenlegi megállapodása 2023 nyaráig szól, és annak lejártakor, 35 évesen már jóval kisebb esélye lenne nagy pénzt kicsikarni a leendő klubjából, mint most.

Lewandowski már májusban érzékeltette, hogy nem lenne ellenére a váltás. – Mindig nyitott vagyok az új dolgokra. Jól érzem magam a Bayernnél, a város is szuper, de kíváncsi vagyok az új kultúrákra, szívesen tanulnék új nyelvet is – mondta a francia Canal+ tévécsatornának.

Korábban a Barcelonát és a Chelsea-t hozták szóba vele, de előbbi olyan súlyos anyagi gondokkal küzd, hogy még Messit sem tudta megtartani, utóbbi pedig Romelu Lukaku újbóli leigazolásával oldotta meg a csatárkérdését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.