Akárcsak az Eb-n: Kovács Zsófiának arany, Székely Zójának ezüst

Tornászaink szombaton öt érmet szereztek Szombathelyen a Hungarian GP első döntős napján.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 19:16
Fotó: Freschli Jozsef
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérem a magyar mérleg tornászainktól a Hungarian GP első döntős napján. A Szombathelyen zajló, tizennégy nemzet tornászait felvonultató viadalon aranyérmes lett felemás korláton, Bácskay Csenge pedig ugrásban győzött. Székely Zója – a tavaly decemberi, Mersinben megrendezett Európa-bajnoksághoz hasonlóan – felemás korláton Kovács mögött ezüstérmes lett, míg a férfiaknál Mészáros Krisztofer két bronzérmet gyűjtött be, miután talajon és lólengésben is harmadikként végzett.

Kovács Zsófia a felemás korlát döntőjének eredményhirdetése után a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) hírlevelében elmondta, örül, hogy ezúttal is Székely Zójával állhattak egy dobogón, a leugrás miatt azonban csalódott. „Sikerült egy viszonylag tiszta gyakorlattal előrukkolnom, azonban a leugrás miatt most bosszankodom egy picit, ugyanis az egyszerűbbet produkáltam” – mondta a tokiói olimpikon.

Székely Zójának is a 2020-as törökországi Eb jutott eszébe a szombathelyi eredményhirdetésről. „Örülök, hogy ezúttal is Zsófi mögött végeztem, remélem, egyszer majd én is hasonló pontszámokkal tudok szerepelni egy nemzetközi versenyen” – mondta Székely Zója.

Bácskay Csenge úgy látja, a bemelegítés után sikerült lehiggadnia. „Sikerült megnyugodnom a fináléra, a bemelegítést ugyanis elrontottam. Jó volt hazai környezetben győzni” – fogalmazott versenyzőnk.

Mészáros Krisztofer kétszer is dobogóra tudott állni. „Talajon jó gyakorlatot sikerült bemutatni, voltak kisebb hibák, a lólengéssel viszont elégedettebb vagyok. Folytatás holnap, amikor újabb két döntő vár rám” – összegzett Mészáros Krisztofer.

A Hungarian GP zárónapján a férfiak ugrásban, korláton és nyújtón döntőznek, a nőknél pedig talajon és gerendán osztanak érmeket.

A GP szombati eredményei:

nők:
felemás korlát: 1. Kovács Zsófia 14,400, 2. Székely Zója 13,650
ugrás: 1. Bácskay Csenge 13,775

férfiak:
talaj: 1. Ilja Kovtun (ukrán) 14,450; …3. Mészáros Krisztofer 14,250; … 6. Dobrovitz Ádám 11,500
lólengés: 1. Matvei Petrov (albán) 14,700; … 3. Mészáros Krisztofer 14,300
gyűrű: 1. Nyikita Simonov (azerbajdzsáni) 14,500; … 5. Tomcsányi Benedek 13,250

Borítóképünkön Kovács Zsófia középen az aranyéremmel, Székely Zója az ezüsttel a felemás korlát döntőjének eredményhirdetésénél. Fotó: MATSZ/Freschli József 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.