Cristiano Ronaldo megüzente, hogy rosszul játszott

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának legkatartikusabb pillanata az Old Traffordon jött el, ahol Cristiano Ronaldo a 95. percben szerezte meg a Manchester United győztes gólját a Villarreal ellen. A portugál ezután üzenetet küldött korábbi csapattársának, Rio Ferdinandnak.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 8:17
CRISTIANO RONALDO
Manchester, 2021. szeptember 29. Cristiano Ronaldo, a Manchester United jtkosa bemelegt a labdarg Bajnokok Ligja F csoportjnak msodik forduljban jtszott Manchester United - Villarreal mrkzs eltt a manchesteri Old Trafford Stadionban 2021. szeptember 29-n. MTI/AP/Dave Thompson Fotó: Dave Thompson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnapi Manchester United–Villareal meccs (2-1) kezdete és vége is Cristiano Ronaldóról szólt. Előbbi azért, mert a portugál a puszta pályára lépésével új rekordot állított fel a Bajnokok Ligájában: immáron Ronaldo szerepelt a legtöbb mérkőzésen (178) a sorozatban Iker Casillast letaszítva a trónról.

A vége pedig a gólja miatt volt a manchesteriek kedvencéé: Ronaldo 1-1-es állásnál, a 95. percben szerezte meg a mindent eldöntő találatot. Úgy kellett ez a győzelem a Unitednek, mint a falat kenyér, hiszen az első fordulóban meglepetésre kikapott az együttes a Young Boys otthonában.

– Ha nem gyűjtöttük volna be a három pontot a Villareal ellen, nagyon nehéz lenne a folytatás, és a továbbjutás a nyolcaddöntőbe. De így, hogy nyertünk, bármire képesek lehetünk – értékelt Ronaldo, aki tehát kiemelte a gólja sorsfordító jellegét.

Nem ez volt azonban Ronaldo egyetlen megnyilvánulása a tegnapi meccsről, bár jóllehet, azt a privát üzenetet, amelyet Rio Ferdinandnak küldött, nem a nyilvánosságnak szánta. Mindenesetre korábbi manchesteri csapattársa megosztotta a portugáltól kapott rövid üzenetet:

Nem játszottam jól, de tudtam, hogy képes vagyok gólt szerezni.

– Ez az a hit, amely különlegessé teszi őt, ami neki megvan, a többi játékos pedig szomjazik rá – fűzte hozzá Ferdinand. – A United nem játszott jól, nem nyújtotta azt a szintet, amit az edzője elvár. De amikor gólra van szükséged, egy olyan pillanatra, amely felpörgeti a csapatot, a stadiont, a szurkolótábort, akkor színre lép. Ha van egy olyan játékosod az öltözőben, mint ő, akkor a többiek is életre kelnek.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a meccs után Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője is: – Ha Cristiano ott van a pályán, mindig van esélyünk a gólra. Hihetetlenül jó a kapu előtt és hatással van mindenkire. Ezt olyan sokszor bizonyította már. Egy hónapja a portugál válogatottban kihagyott egy tizenegyest a meccs elején Izland ellen, aztán alig ért labdához, a végén mégis szerzett két szép fejes gólt. Ezt csinálja egész karrierje alatt. Meccsben marad. Láttam egész nap, hogyan készítette fel magát arra a pillanatra, amikor esélye lesz gólt szerezni. Volt előtte pár kisebb helyzete, de a nagy csatárok ismertetője, hogy akkor képesek higgadtak maradni, amikor eljön az igazán fontos pillanat.

(Borítókép: MTI/AP/Dave Thompson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.