Csökkentették az italozáson ért vívónő büntetését

Az italozás miatt a tokiói olimpiát is ki kellett hagynia a 2013-as budapesti világbajnokságon győztes orosz női párbajtőrcsapat kiválóságának, de az eltiltását mérsékelték, így hamarosan újra láthatjuk őt a páston.

admin
Forrás: MTI2021. 09. 22. 9:10
Hungary Fencing Worlds
Tatyjana Andrjusina büntetését mérsékelték Fotó: Grigory Sysoev / Sputnik / Sputnik via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013-ban, Budapesten csapatban vb-győztes párbajtőröző, Tatyjana Andrjusina versenyzési jogát idén tavasszal függesztette fel az orosz szövetség, majd egy évre száműzte a pástok világából, miután az edzőtáborban italozáson érték. A vívónő így lemaradt az idei nyári, tokiói olimpiáról, viszont büntetését időközben hat hónapra csökkentették, így most szeptembertől folytathatja sportolói pályafutását.

Fotó: Grigory Sysoev/Sputnik/Sputnik via AFP

– A kizárásnak vége, e hónap eleje óta edzőtáborban van – nyilatkozta Ilgar Mammadov, az orosz vívók vezetőedzője, aki szerint Andrjusinának minden esélye megvan rá, hogy visszakerüljön a válogatottba.
A 31 éves versenyző 2019-ben csapatban második lett a budapesti világ- és a düsseldorfi Európa-bajnokságon egyaránt.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.