időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Drámai döntetlennel kezdte a Szeged a BL-t

Magyar Nemzet
2021.09.15. 20:21 2021.09.15. 20:34
Drámai döntetlennel kezdte a Szeged a BL-t

A franciaországi Montpellier-ben kezdte meg az idei Bajnokok Ligája-szereplését a Pick-Szeged férfi-kézilabdacsapata. A magyar bajnok a második félidő kilencedik percéig kézben tartotta a mérkőzés irányítását, a meccs második részében a franciák voltak a jobbak, végül döntetlen lett a találkozó vége.

Korábban soha nem nyert a Montpellier a Szeged ellen. Legutóbb a 2015–2016-os idény csoportkörében találkozott egymással a BL-ben, a Szeged otthon egy góllal győzött (28–27), míg Franciaországban döntetlen született (29–29).
Idén a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában találkozott egymással a két csapat. Juan Carlos Pastor sérülés miatt nem számított Luka Stepancicra, a horvát átlövő már régóta nem bevethető. A többi kerettag a Szeged rendelkezésére állt.

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Jól kezdett a magyar bajnok, az első félidőben vagy vezetett vagy a legrosszabb esetben döntetlen volt az állás. Bombac és az új szerzemény, a portugál Martins irányított, olykor elsült Bodó Richárd keze, és a szélsők is hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. Az ellenfélnél az exszegedi Marin Sego védett, változó sikerrel. Egygólos szegedi előnnyel ért véget az első félidő.

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A szünet után kilencedik percében vezetett először a 2018-as BL-győztes Montepellier, addig jobbára a szegedieknél volt az előny. Az ellenfél 3-0-s sorozatát akarta lezárni Juan Carlos Pastor egy időkéréssel igyekezett megnyugtatni az addig remekül játszó csapatát. Miklert Alilovoic váltotta a kapuban, pillanatok alatt egyenlített a Szeged.
A folytatásban ritmust váltottak a hazaiak, elsősorban az addig igencsak passzív argentin Simonet és a portugál Duarte rázta meg magát, a Szeged elbizonytalanodott, és úgy tűnt, nem tud újítani az erősen feljavult hazaiakkal szemben. Már három góllal is vezetett a Montpellier, de másfél perccel a vége előtt Pastor csapata eltüntette a különbséget.  Sőt, támadhatott a győzelemért, de hibázott, a hazaiaké volt az utolsó szó, de Duarte lövését a hajrában a kapuba visszaálló Mikler kivédte. 29-29-es döntetlennel rajtolt a Szeged a BL-ben.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Montpellier–Pick-Szeged 29-29 (14-15).