Ferrari-törés és Mercedes-siker Monzában

A sprintverseny pénteki időmérőjéhez hasonlóan a szombati második szabadedzésen is a címvédő Mercedes pilótái voltak a leggyorsabbak a Formula–1-es Olasz Nagydíj hétvégéjén Monzában.

Forrás: MTI2021. 09. 11. 13:58
SAINZ, Carlos
Monza, 2021. szeptember 11. Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzõje, miután balesetet szenvedett a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának második szabadedzésén a monzai versenypályán 2021. szeptember 11-én. A futamot szeptember 12-én rendezik. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi Fotó: Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb időt az egyéni világbajnok brit érte el, megelőzve csapattársát, a finn Valtteri Bottast. A harmadik a világbajnoki pontversenyben vezető holland (Red Bull) lett.

A gyakorlást egy rövid időre le kellett állítani, miután a spanyol Carlos Sainz összetörte a Ferrariját.



A szombati folytatásban 16.30-tól a 100 kilométer versenytávú, 18 körös sprintfutamot rendezik meg, melynek első három helyezettje kap világbajnoki pontot, az első hármat, a második kettőt, a harmadik pedig egyet. Egyúttal ez a versengés dönt a vasárnapi futam rajtsorrendjéről.

Eredmények, 2. szabadedzés (az élcsoport):
1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:23.246    perc
2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:23.468
3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:23.662
4. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:23.917
5. Esteban Ocon (francia, Alpine) 1:24.263
6. Robert Kubica (lengyel, Alfa Romeo) 1:24.280

Borítókép: Carlos Sainz összetört Ferrarija. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.