időjárás 26°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Guardiola ellenfélként is Messi megoldását dicséri + videó

Magyar Nemzet
2021.09.29. 09:55 2021.09.29. 10:12
Guardiola ellenfélként is Messi megoldását dicséri + videó

Pep Guardiola korábban, a Barcelona vezetőedzőjeként sokat ünnepelhette Lionel Messi klasszis góljait, de ellenfélként is megemelte kalapját a futballista előtt.

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának rangadóján a PSG 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt. A francia klub második gólját a hatszoros aranylabdás Lionel Messi lőtte, akinek ez volt az első gólja a párizsiak színeiben.

– Fantasztikus gól volt – ezek nem Messi jelenlegi edzőjének a szavai, hanem a manchesteri tréner, Pep Guardiola fogalmazott így, aki a vereség ellenére saját csapatát is dicsérte. – Jó teljesítményt nyújtottunk, csak a gól hiányzott a játékunkból. Jól védekeztünk, de a fontos pillanatok ezúttal nem a javunkra döntöttek.

Maga Messi előretekintett a mérkőzés után, és biztosított mindenkit arról, hogy a Mbappéval és Neymarral közös triójuk még sokkal jobb lesz.

– Néhány meccset ki kellett hagynom, még csak másodszor játszottam a stadionunkban. Még szoknom kell az új csapatomat, de minél többet játszunk együtt a támadósorban, annál jobb lesz az összhang közöttünk – fogalmazott az argentin futballista.

A PSG története során először győzte le a Manchester Cityt, és ezzel a csoport élére állt.

(A borítóképen: Lionel Messi. Fotó: EPA/Ian Langsdon)