Guardiola ellenfélként is Messi megoldását dicséri + videó

Pep Guardiola korábban, a Barcelona vezetőedzőjeként sokat ünnepelhette Lionel Messi klasszis góljait, de ellenfélként is megemelte kalapját a futballista előtt.

Magyar Nemzet
2021. 09. 29. 9:55
Paris Saint-Germain vs Olympique Lyon
epa09477591 Paris Saint-Germain's Lionel Messi acknowledges the crowd as he leaves the pitch during the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique Lyonnais in Paris, France, 19 September 2021 (issued on 20 September 2021). EPA/IAN LANGSDON Fotó: IAN LANGSDON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának rangadóján a PSG 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt. A francia klub második gólját a hatszoros aranylabdás lőtte, akinek ez volt az első gólja a párizsiak színeiben.

– Fantasztikus gól volt – ezek nem Messi jelenlegi edzőjének a szavai, hanem a manchesteri tréner, Pep Guardiola fogalmazott így, aki a vereség ellenére saját csapatát is dicsérte. – Jó teljesítményt nyújtottunk, csak a gól hiányzott a játékunkból. Jól védekeztünk, de a fontos pillanatok ezúttal nem a javunkra döntöttek.

Maga Messi előretekintett a mérkőzés után, és biztosított mindenkit arról, hogy a Mbappéval és Neymarral közös triójuk még sokkal jobb lesz.

– Néhány meccset ki kellett hagynom, még csak másodszor játszottam a stadionunkban. Még szoknom kell az új csapatomat, de minél többet játszunk együtt a támadósorban, annál jobb lesz az összhang közöttünk – fogalmazott az argentin futballista.

A PSG története során először győzte le a Manchester Cityt, és ezzel a csoport élére állt.

(A borítóképen: Lionel Messi. Fotó: EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.