Hansi Flick varázslata a német válogatottnál is működik

Tegnap este 6-0-s győzelmet aratott a német labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezőcsoportjának addigi éllovasa, Örményország ellen. Hansi Flick két meccsen két győzelemmel, 8-0-s gólkülönbséggel mutatkozott be szövetségi kapitányként.

Magyar Nemzet
2021. 09. 06. 8:42
FLICK, Hans-Dieter
Stuttgart, 2021. szeptember 1. Hansi Flick új német szövetségi kapitány a válogatott stuttgarti edzésén 2021. szeptember 1-jén. Németország szeptember 2-án játszik Liechtenstein ellen világbajnoki selejtezõmérkõzést. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó irányba indult el a német válogatott Hansi Flickkel. A Bayern München elmúlt két idényének sikeredzője a nyáron önszántából távozott a bajor sztárcsapattól, hogy az Európa-bajnokság után leköszönő Joachim Löw helyét vehesse át német szövetségi kapitányként. A jelek szerint az utódlás zökkenőmentes volt. Sőt.

Sokan úgy gondolták, hogy a németek utóbbi időben bemutatott vesszőfutásának oka egy személyben a megfáradt vezető, Löw volt, hiszen a játékoskeret alapján továbbra is a világ egyik legerősebb válogatottjáról van szó. Ennek ellenére a 2018-as vb kudarca óta sem talált rá régi önmagára a csapat, amely Löw búcsútornáján, a nyári Eb-n is csak egy meccsen, Portugália ellen játszott jól, egyébként szenvedett.

Flick kapitánnyal azonban új lendületet kaphatott a csapat. Ebből a Lichtenstein elleni idegenbeli 2-0-s győzelemkor még nem látszott túl sok, de az örmények 6-0-s kiütése már figyelemre méltó főleg, hogy az ellenfél eddig jól szerepelt a selejtezőkön, Romániát és Izlandot is legyőzte.

Ahogy az várható volt, Flick a középpálya közepén Joshua Kimmich és Leon Goretzka párosára építi csapatát, ahogy azt tette a Bayernnél is, a támadásokban pedig fontos szerepet kap a bajorok sikereiben ugyancsak főszerepet vállalt Serge Gnabry, aki két góljával a mezőny egyik legjobbja volt az örmények ellen.

Külön érdekesség, hogy Flick irányításával a sokat kritizált Timo Werner is megtalálta a góllövő cipőjét, hiszen mindkét vb-selejtezőn betalált a kapuba, valamint Marco Reus is gólt szerzett az örmények ellen, ő 2019 óta először volt eredményes a válogatottban. Tegyük hozzá, a Dortmund ikonja nem is játszott Löw utolsó két évében, az Eb-szereplést a kapitányi kerethirdetés előtt egy nappal lemondta, de most varázsütésre visszatért a válogatottba.

Ilyen ez a Flick-varázslat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.