időjárás 1°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Hihetetlen meccsen fordított a Veszprém a PSG ellen

Magyar Nemzet
2021.09.16. 20:28 2021.09.16. 20:36
Hihetetlen meccsen fordított a Veszprém a PSG ellen

Momir Ilics győzelemmel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában. A Telekom Veszprém nyáron kinevezett vezetőedzője a SEHA-liga és az NB I után a BL-ben is sikerrel kezdett. A Paris SG elleni 34-31 komoly bravúr.

Momir Ilics a SEHA-liga az NB I után tegnap a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott a Telekom Veszprém vezetőedzőjeként. A nyáron kinevezett klublegenda örömmel konstatálta, hogy 2018 februárja óta először szerzett gólt Ligetvári Patrik a férfikézilabda BL-ben, ezzel egyenlített a Telekom Veszprém a Paris SG ellen 3-3-ra a csoportkörének első fordulójában. Minden támadásból született addig, és mindig a vendég párizsiak jutottak előnyhöz, főleg Luka Karabatic semlegesítése okozott gondot a hazaiaknak. 6-6-nál fordult a kocka, akkor vezetett először a nyáron megfiatalított, újrahangolt Telekom Veszprém. Momir Ilics csapata a beálló elleni védekezéstől eltekintve állta a sarat – egészen a huszadik percig. Elhúzódó rövidzárlat, tíz percig tartó veszprémi gólmentes időszaknak köszönhetően a félidő hajrája a párizsiaké volt. Négy gólos vendégelőnyről folytatódott a mérkőzés.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Hiába kapaszkodott a Veszprém, nem tudott közelebb férkőzni a fegyelmezetten védekező, és Mikkel Hansent, a tokiói olimpiai bajnokait, Luka és Nikola Karabaticot bevető PSG-hez. Az utolsó tíz percre feljavult a magyarok támadó játéka, és Corrales kapus bravúrjainak köszönhetően a Veszprém utolérte, majd meg is előzte az ellenfelét. Már három góllal is vezetett a magyar csapat, de fogyott az előny és a hajrára megsérült az addig remekül védő Corrales. Kétperces emberhátrányban fejezte be a meccset, a cserekapus, Vladimir Cupara csodás védéssel kezdett. És ha ez még nem lett volna elég: Omar Jahja góljával eldöntötte a meccset a Veszprém. Kentin Mahé találata csak hab volt a tortán. 34-31 lett a vége. 
Ötezer ember ünnepelt extázisban a Veszprém Arénában.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoport: Telekom Veszprém–Paris SG 34-31 (13-17)