Huhogás Olaszországban: a Milan kapusa kiakadt

A Milan francia kapusa reagált a vasárnap este történtekre. Mike Maignan kijelentette, hogy ha a rasszista megnyilvánulásokat elszigetelt eseménynek tekintjük, akkor a történelem mindig ismételni fogja önmagát.

Magyar Nemzet
2021. 09. 22. 10:55
Mike Maignan-t a bemelegítés alatt sértegették a Juventus drukkerei Fotó: Isabella BONOTTO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia kapust a torinói Allianz Stadionban a Juventus–Milan olasz bajnoki rangadó előtt bántalmazták verbálisan a Juve-szurkolók.
Az ultracsoportok megígérték, hogy azonosítják és kiutasítják azokat a szurkolókat, akik felelősek voltak a rasszista szólamokért. 
„Vasárnap este az Allianz Stadionban néhány Juventus-szurkoló rasszista sértésekkel és énekekkel sértett meg engem” – írta Mike Maignan a közösségi médiában.

Fotó: Reporter Torino/NurPhoto/NurPhoto via AFP

„Mit akartok, mit mondjak? Azt, hogy a rasszizmus rossz, és hülyék ezek a drukkerek? Nem erről van szó. Nem én vagyok az első, és nem is én leszek az utolsó játékos, aki ezt a bánásmódot megtapasztalja. Amíg a történteket »elszigetelt eseményeknek« tekintjük, a történelem újra és újra megismétli önmagát. Egy olyan klub játékosa vagyok, amely vezető szerepet kíván betölteni a diszkriminációval szemben. De mindig többet és többet kell tennünk ebben a csatában egy olyan társadalmi kérdés ellen, amely nagyobb, mint maga a futball. Vajon tudják-e a döntéshozók, hogy milyen érzés olyan sértéseket hallani, amelyek állatként ábrázolnak minket? Tudják, mit tesz ez a családunkkal, a rokonainkkal, akik egyszerűen nem tudják megérteni, miért történnek ezek a dolgok 2021-ben? Nem vagyok a rasszizmus »áldozata«. Mike vagyok, fekete, és büszke vagyok a származásomra. Amíg képesek leszünk felemelni a hangunkat, és változtatni tudunk, ezt meg is tesszük” – írta a francia kapus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.