Jövőre eltűnik a Formula–1 egyik legrégebb hagyománya

Stefano Domenicali, a Formula–1 vezérigazgatója bejelentette, hogy 2022-től a Monacói Nagydíj a többi versenyhétvégéhez hasonlóan háromnapos lesz.

Magyar Nemzet
2021. 09. 23. 9:03
Monte-Carlo, 2021. mjus 20. Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Monaci Nagydjnak msodik szabadedzsn a monte-carli utcai plyn 2021. mjus 20-n. A futamot mjus 23-n rendezik. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monacói versenyhétvége egyik különlegessége ezidáig abban rejlett, hogy a szabadedzéseket már csütörtökön megrendezték, majd pénteken szünnapot tartottak a szombati kvalifikáció és a vasárnapi futam előtt. A hagyomány viszont hamarosan megszakadhat, és a száguldó cirkusz jövő évre tervezett versenynaptára szerint a hercegségbeli események is három nap alatt zajlanak majd le.

– A monacói versenyhétvége háromnapos lesz jövőre. Nem lesz pénteken szünnap, péntektől vasárnapig fog tartani a versenyhétvége – jelentette be Stefano Domenicalli a CNN-nek adott interjújában.

A döntés hátterében egyebek mellett a Formula–1-ben 2022-ben debütáló Miami Nagydíj állhat, amelynek májusi időpontja miatt a spanyol és a monacói versenyt mindössze egy hét különbséggel kellene megrendezni, ami logisztikai problémákkal járhatna.

Fotó: Sebastien Nogier

A Formula–1 vezérigazgatója azt is elárulta, huszonhárom futam megrendezése szerepel a terveik között 2022-re. A most zajló idényre is ennyiben reménykedtek, ám a koronavírus közbeszólt, és végül legfeljebb huszonkét versenyt tarthatnak majd meg.

– Október 15-én a Motorsport Világtanács gyűlésén fogjuk bemutatni a jövő évi versenynaptárat. Azt szeretnénk, ha az idénynek előbb vége lenne, mint 2021-ben – tette hozzá Domenicalli.

A 2021-es világbajnokság utolsó futamára december 12-én Abu-Dzabiban kerül sor, a versenynaptár azonban még nincs véglegesítve: a következő hetekben derül majd ki, hogy melyik helyszín adhat otthont a november 21-i nagydíjnak.

A borítóképen: Carlos Sainz a 2021-es Monacói Nagydíjon. Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.