Kane hálót szaggatott, de a lengyelek végül beleköptek a levesébe

Egy, a hajrában bekapott gól nyomán elveszítette százszázalékos mérlegét, de továbbra is vezeti a világbajnoki selejtezőcsoportját Anglia labdarúgó-válogatottja, miután szerda este Lengyelország vendégeként 1-1-es döntetlent ért el.

Magyar Nemzet
2021. 09. 08. 23:51
Poland vs England
epa09456208 Polish players Grzegorz Krychowiak (L) and Jakub Moder (C) in action against England's Harry Kane (R) during the FIFA World Cup 2022 qualifying Group I soccer match between Poland and England at PGE Narodowy stadium in Warsaw, Poland, 08 September 2021. EPA/Piotr Nowak POLAND OUT Fotó: Piotr Nowak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda lengyelek hatékony védekezésére az angolok az első félidőben nem találták az ellenszert, a második félidőben azonban a fáradtság már besegített nekik. A szlávok középpályása, Jakub Moder a saját térfelén adta el a labdát, ezt követően csillogtatta meg a zsenialitását, amikor 25 méterről egy hálószaggató lövést eresztett meg – a gólt ITT tekinthetik meg.

A vendégek már a zsebükben érezhették a három pontot, de a lengyelek kitartottak, és a 92. percben előkészítése után Damian Szymański közelről a kapuba bólintotta az egyenlítő találatot – a gólt  ITT tekinthetik meg.

A hazaiak így ugyan a hajrában szerzett góljuknak köszönhetően egy pontot otthon tartottak, ennek ellenére elveszítették a pótselejtezőt érő második helyüket a tabellán, ugyanis Albánia hazai pályán 5-0-ra kiütötte San Marinót. A magyar válogatott a negyedik, két ponttal lemaradva az albánoktól.

Világbajnoki selejtező, I csoport, 6. forduló:
Lengyelország–Anglia 1-1 (0-0)
gólszerzők: Szymański (90+2.), ill. Kane (72.)

A csoport további szerda esti mérkőzésein:
MAGYARORSZÁG–Andorra 2-1 (2-0)
Albánia–San Marino 5-0 (1-0)

A tabella:
1. Anglia           6   5   1   -   18- 2   16 pont
2. Albánia          6   4   -   2   10- 6   12
3. Lengyelország    6   3   2   1   19- 8   11
4. Magyarország     6   3   1   2   12-10   10
5. Andorra          6   1   -   5    4-14    3
6. San Marino       6   -   -   6    1-24    0

A borítóképen: A lengyel Grzegorz Krychowiak (balra), Jakub Moder (középen) és az angol Harry Kane párharca. Forrás: EPA/Piotr Nowak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.