Két pontra van a téli olimpiai kvótától a magyar páros

Egyedüliként kapta meg a legmagasabb, négyes nehézségi szintet a kötelező táncra a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám jégtánckettősünk a németországi Oberstdorfban zajló Nebelhorn Trophy elnevezésű olimpiai pótkvalifikációs versenyen, s nincs messze a pekingi kvótától.

Magyar Nemzet
Forrás: MOKSZ2021. 09. 25. 12:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimagaslott a mezőnyből a ritmustánc kötelező tánc részét tekintve jégtánckettősünk: Janovszkaja Anna és Lukács Ádám volt az egyetlen kettős, amely erre az elemre megkapta a legmagasabb, négyes szintet az olimpiai pótkvalifikációs versenyen – tájékoztatott a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) honlapja. A mieink így a bluest illetően két szintet is javítottak a két hete a Lombardia Trophyn futott ritmustáncuk óta. A twizzle-sort és az emelést ugyancsak – szokásukhoz híven – négyes szinten kivitelezték, a lépéssoraik sajnos gyengébben sikerültek. Programjuk 64,68 pontot ért, amellyel a nyolcadik helyen állnak – a négy kvótáért folytatott versenyben pedig a hetedikek (a német kettős a világbajnokságon már kivívta az olimpián való indulás jogát), és nincsenek messze a még kvótát érő ötödik helyen álló grúzoktól, akiknek 66,95 pontjuk van – alig több mint két pont hátrányt kellene ledolgozni. Az első helyen egy finn duó áll 70,92 ponttal a húsz jégtánckettőst felvonultató mezőnyben.

A Hoffmann Korcsolyaakadémia jégtáncosainak pénteken igen korán indult a napjuk, hiszen reggel hét órakor már jégen álltak.

– Hajnali 4.15-kor keltem, hogy megcsináljam a sminkemet. Az nehezebb volt, mint maga az edzés – jegyezte meg nevetve Janovszkaja Anna. Lukács Ádám hozzátette: az edzésen minden sikerült nekik, amit elterveztek, és a versenyen bemutatott produkciójukkal is elégedettek.

– Örülünk, hiszen jobban futottunk, mint Bergamóban, az edzőnk is elégedett volt. Mi megtettük, amit tudtunk, a többi nem rajtunk múlik. Szombaton ugyanilyen érzésekkel szeretnénk korcsolyázni a kűrben – mondta el Lukács Ádám.

Jégtáncosaink szombaton 18.25-kor lépnek jégre.

A férfiak versenyében Csernoch András a kűrben megtartotta a rövid programban megszerzett 21. helyét, az olimpiai kvótától azonban messze volt. Oberstdorfban az Egyesült Államok és Oroszország bebiztosította harmadik versenyzője olimpiai indulását, a franciák, a kanadaiak és a dél-koreaiak a második kvótájukat szerezték meg, s kijutott Pekingbe egy azerbajdzsáni és egy ausztrál korcsolyázó is.

Magyar színekben korábban a stockholmi világbajnokságon a Scsetyinyina Julija, Magyar Márk duó szerzett kvótát páros műkorcsolyázásban.

Borítóképünk forrása: MOKSZ/Ludwig Welnicki

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.