Lingard, De Gea, Moyes: bűnbakokból hősök Manchesterben

A Bajnokok Ligája után a Premier League-ben is drámai hajrát hozott a Manchester United meccse.

Magyar Nemzet
2021. 09. 19. 19:52
Jesse Lingard, Cristiano Ronaldo, Harry Maguire, Bruno Fernandes Manchester United
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United kedden váratlan vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában: Jesse Lingard az utolsó másodpercekben adott gólpasszt az ellenfélnek.

A bajnokságban a tavaly várakozáson felül teljesített West Ham United otthonában kellett javítania a MU-nak, s bár a Vörös Ördögök hátrányba kerültek, végül megszerezték a három pontot. egyenlített, majd a 89. percben Jesse Lingard ezúttal pozitív hős lett, győztes góljával.

Nem volt azonban egyértelmű, hogy győztes lesz ez a találat, hiszen a ráadás ötödik percében Luke Shaw kezezése miatt büntetőt lőhetett az egyenlítésért a West Ham. David de Gea néhány hónapja, az Európa-liga döntőjének tizenegyespárbajában egyszer sem tudott hárítani, ráadásul a maga lövését elrontotta, most viszont ő is hős lett, kivédte Mark Noble próbálkozását.

David Moyesra nem emlékeznek jó szívvel a Manchester United szurkolói, a Ferguson-éra utáni első edzőként sikertelen volt a klubnál. A mostani húzását viszont kárörömmel emlegethetik majd a Manchester United hívei. Moyes ugyanis nem tanult Gareth Southgate nyári hibájából: csak a tizenegyesre küldte pályára Noble-t. Ha mostani csapatánál nem is, Manchesterben legalább utólag hős lett a húzással…

Premier League, 5. forduló

Newcastle United–Leeds United 1-1
Wolverhampton–Brentford 0-2
Norwich City–Watford 1-3
Manchester City–Southampton 0-0
Liverpool–Crystal Palace 3-0
Burnley–Arsenal 0-1
Aston Villa–Everton 3-0
Brighton–Leicester City 2-1
West Ham United–Manchester United 1-2
Tottenham–Chelsea 0-3

Az élcsoport állása: 1. Chelsea 13 (12-1), 1. Liverpool 13 (12-1), 3. Manchester United 13 (13-4)

A borítóképen Jesse Lingard (középen) és társai ünneplik a győztes gólt Fotó: Getty Images

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.