időjárás 14°C Hedvig 2021. October 17.
logo

Megfertőződött Kanté, újra vírusveszély a címvédő Chelsea-nél

Magyar Nemzet
2021.09.28. 18:41
Megfertőződött Kanté, újra vírusveszély a címvédő Chelsea-nél

A sérült Christian Pulisic, Mason Mount és Reece James után újabb alapember dőlt ki a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája-meccsre készülő Chelsea keretéből, N’Golo Kanté koronavírusos lett. Thomas Tuchel vezetőedző ugyan oltáspárti, de úgy gondolja, senkit sem lehet kötelezni a vakcina felvételére.

N’Golo Kanté nem vett rész a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája-meccsre készülő Chelsea edzésén, Thomas Tuchel vezetőedző megerősítette, hogy a francia játékos megfertőződött a koronavírussal és karanténba került. Ezzel négyre nőtt a hiányzók száma, hiszen a német tréner nem számíthat három sérült futballistájára, Christian Pulisicra, Mason Mountra és Reece Jamesre sem.

Kanté esete, mondhatjuk, tucattörténet, ám Thomas Tuchel fejtegetése érdekessé teszi. A Chelsea vezetőedzője elismerte, nem is tudja, a csapat keretéből hányan vannak beoltva, mint mondja, ez nem az ő felelőssége.

– A labdarúgás a társadalom tükre. A játékosok felnőttek és szabadon dönthetnek, hogy be akarják-e oltatni magukat vagy sem, és úgy gondolom, ezt el kell fogadnunk. Tudom, hogy a járványnak még koránt sincs vége, lehetnek újabb fertőzöttek, ami kihat az egész csapatra.

Könnyű lenne most azt mondani, hogy a Chelsea minden játékosa legyen beoltva, amiért általános elismerést gyűjthetnénk be az emberektől, ugyanakkor van-e jogom ezt követelni?

Nem vagyok benne biztos – elmélkedett Tuchel, aki a maga részéről elárulta, hogy ő felvette az oltást a Covid ellen. Majd így folytatta:

– Én magam hozhatok ilyen döntést, de mindenki másnak magának kell mérlegelnie, vállalja-e a kockázatot. Ez komoly kérdés. A védőoltás megfelelő védelemnek tűnik. Be vagyok oltva – én így döntöttem. De nem igazán érzem úgy, hogy fel lennék hatalmazva tanácsot adni ebben a kérdésben.  Azt hiszem, ez túl messzire vezetne. Futballedző vagyok, nem pedig a vírus szakértője. Szabad országban élünk, szabad társadalomban, az emberek maguk dönthetnek erről. Igaz, hogy nem örülünk, amikor a játékosaink kiesnek, de nem haragszunk N’Golóra, messze nem. Ugyanúgy aggódom érte, mint a sérült játékosaimért. Figyelünk mindannyiukra és arra törekszünk, hogy minél hamarabb visszatérhessenek.

Dybala és Morata nélkül a Juve

A Juventusból is hiányzik majd két kulcsember, Paulo Dybala és Alvaro Morata. Mindketten a Sampdoria elleni hét végi bajnokin sérültek meg. Dybala szerzett vezetést, de 22 perc után combizomhúzódás miatt le kellett jönnie a pályáról. Morata a vége előtt nyolc perccel kért cserét.