időjárás 13°C Diána, Rikarda 2021. September 18.
logo

Megtaposták a tokiói olimpián kitűnt magyar atlétát

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat
2021.09.14. 18:50 2021.09.14. 18:56
Megtaposták a tokiói olimpián kitűnt magyar atlétát

Tóth Lili Ann újabb egyéni csúcsjavításra készült, ehelyett hatalmasat bukott és kificamodott a válla a 3000 méteres akadályfutás közben a berlini Olimpiai Stadionban megrendezett hagyományos nemzetközi versenyen.

A baj akkor következett be, amikor először érkezett a vizesárokhoz, amin éppen túljutni igyekezett, ám egy mögötte futó ellenfele a szögescipőjével hátulról a lábába taposott, kibillentette az egyensúlyából, amitől az olimpiai 18. helyezett magyar atléta a földre zuhant. Mindez olyan váratlanul érte, hogy még tompítani se nagyon tudott, aminek egy újabb fájdalmas vállficam lett a következménye. Ismét, hiszen idén már volt egy ilyen versenybalesete a luzerni viadalon, de akkor nem a bal, hanem a jobb válla bánta, amit ügyesen és bátran hamarjában maga tett a helyére.

– Még nem sikerült megnéznem a verseny videófelvételét, de az a gyanúm, hogy egy kenyai atlétanő szögese talált el, ami már önmagában is fájdalmat okozott, de nem akkorát, mint a vállficamom. Azonnal jöttek a mentők, a szomszédos fizioterápiai központba szállítottak, ott pedig közölték, hogy a kiugrott vállamat csak úgy tudják a helyére tenni, ha előtte elaltatnak. Mi mást tehettem volna, mint hogy belegyeztem, és már el is „aludtam”. Felajánlották, hogy kórházban is megvizsgálnak, amire azt mondtam, hogy azt majd inkább Budapesten, ezért a vérző lábam ellátása és egy, a sérült vállamat rögzítő kötés elhelyezése után el is engedtek. Ahhoz képest, hogy mit éltem át, végig aludtam az éjszakát, és hétfőn már haza is repültem. Kedden felkeresem Berkes István professzort, ő vesz majd kezelésbe, és állapítja meg, hogy milyen további ellátásra szorulok – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a balszerencsés atlétanő.

Tóth Lili Anna a tokiói olimpián hívta fel magára a figyelmet. A 3000 méteres akadályfutás selejtezőjében a 18. időt érte el, amivel ugyan lemaradt a döntőről, de 9:30.96 perces eredményével több mint tíz másodpercet lefaragott az egyéni rekordjából. Ennél többet nem lehetett várni tőle.

A 23. születésnapját szeptember 17-én ünneplő honvédes sportoló azért fájlalja a sérülést, mert Berlinben arra készült, hogy ismét – idén immár hatodszor! – megjavítsa az egyéni csúcsát. Azzal vigasztalja magát, hogy a sérülés benne van a sportban, de legalább nem az olimpián vagy az előtt járt így.

A borítóképen: Tóth Lili Anna Tokióban több mint tíz másodperccel megjavította az egyéni legjobbját