Megvan Németh Krisztián új csapata, már alá is írta a szerződését

Kilenc hónapnyi kihagyás után újra lett csapata Németh Krisztiánnak, a 37-szeres válogatott labdarúgót a Debrecen szerződtette 2022. június 30-ig.

Magyar Nemzet
2021. 09. 23. 15:34
Forrás: dvsc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra van csapata Németh Krisztiánnak – a 32 esztendős, 37-szeres válogatott csatár Debrecenben folytatja a pályafutását. Kilenc hónapot kellett várnia az újabb szerződésére, azóta nem volt csapata, hogy az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő Columbus Crew nem hosszabbított vele az ottani tavaszi–őszi rendszerű bajnokság befejezése után.

– Németh Krisztián személyében egy olyan játékosról van szó, akinek eddigi karrierje megkérdőjelezhetetlenül sikeres volt, s biztos vagyok abban, hogy segíteni tudja a DVSC-t, amely lehetőséget biztosít számára, hogy újra felépítse magát – nyilatkozta a Loki honlapjának Tőzsér Dániel sportigazgató a megállapodás aláírása után. – Ez a kontraktus kétséget kizáróan amolyan win-win szituáció, amellyel mindkét fél jól járhat. Megfelelő ajánlat esetén nem állunk majd annak az útjába, hogy Krisztián további álmai valóra váljanak, de addig is természetesen csak a Loki sikere lebeg a szeme előtt.

 

Németh Krisztián, aki tagja volt a 2009-ben az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő magyar csapatnak, az ETO-ban, majd az MTK akadémiáján nevelkedett. 2007-ben több akkori csapattársával – többek között Gulácsi Péterrel – együtt a Liverpoolhoz került. Itt az első keretben nem kapott lehetőséget, kölcsönben a Blackpoolban, majd az AEK Athénban játszhatott. 2010 nyarán az Olympiakosz Pireusz kivásárolta szerződéséből, ahol egy ősz után kölcsönadták az Olympiakosz Voloszba, majd egy év után elengedték az akkor másodosztályú MTK-hoz. Innen fél év elteltével Hollandiába szerződött: a Waalwijk, majd a Roda labdarúgója volt. 2014 decemberében az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Citybe szerződött, ahol a klubbal a következő idény végén megnyerte az US Open Cupot. 2016 januárjától másfél évig a katari Al-Garafában futballozott, majd visszatért az Egyesült Államokba: a New England Revolution, majd ismét a Kansas City labdarúgója lett. 2020-ban Dunaszerdahelyen tett kitérőt, majd ismét az USA felé vette az irányt: az MLS idényének utolsó hónapjaiban a bajnoki címet szerző Columbus Crew-t erősítette.

– Örülök, hogy lezárult egy korszak, ami nem volt egyszerű a számomra, az elmúlt hat-hét hónap nem úgy alakult, ahogyan elterveztem – mondta Németh Krisztián. – A Debrecen ajánlata akkor érkezett, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, és pár napon belül eldőlt, hogy itt fogom folytatni. Nyilván nem vagyok top formában, ennyi kihagyás nem tesz jót egy játékosnak, de a szakmai stábbal és Huszti Szabolcs edzővel egyeztetve jó kezekben leszek, és remélem, sikerül olyan szintre hozni az edzettségi állapotomat, hogy a szurkolók egy jó Németh Krisztiánt látnak majd.

Németh Krisztán szerződése 2022. június 30-ig szól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.