Megverték a játékvezetőt, az autóját felgyújtották + videó

Sabrija Topalovic autóját a dühös hazai szurkolók beszorították egy alagútba és megállásra kényszerítették.

Forrás: M4sport.hu2021. 09. 23. 14:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még kedden hatalmas botrányban fulladt a bosnyák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának rangadója, amelyen a címvédő Borac Banja Luka a bronzérmes Velez Mostar vendége volt. A találkozó csak 82. percig tartott, a vendégek akkor szerezték meg második góljukat, amivel 2-0-ra vezettek. Az M4sport.hu cikke szerint ezt a hazai szurkolók nehezen viselték, beözönlöttek a pályára, ahol az ellenfél játékosait és a játékvezetőt kezdték kergetni. Bosnyák sajtóinformációk szerint az FC Borac delegációjának egyik tagja hallotta, hogy Semsudin Hasic, a Velez elnöke azt kiáltja a játékvezetőknek: „Nem fogtok élve kijönni”.

A Borac játékosa, Jovo Lukic a találkozó másnapján elmondta, minden gyorsan történt. Amikor megszerezték a második gólt, megfordult és látta, hogy a szurkolók beözönlenek a pályára. A német Bild információi szerint a Borac futballistái és a játékvezetők az őrjöngő tömeg elől az öltözőbe menekültek. Később a csapatnak sikerült elhagynia a stadiont és környékét, a játékvezetők már nem jártak ilyen sikerrel. A rendőrség tájékoztatása szerint Sabrija Topalovic játékvezető és asszisztensei autóját a Mostar szurkolói a Szarajevóba vezető úton egy alagútba szorították és megállásra kényszerítették. Az autóban ülőket megverték, a kocsit pedig felgyújtották. Az elkövetőket keresi a rendőrség.

A Bosznia-hercegovinai Labdarúgó-szövetség elnöke, Vico Zeljkovic határozottan elítélte a mérkőzés végén történteket és a huligán támadást a játékvezető ellen. A lehető legkeményebb szankciókat jelentette be a találkozó szervezői, valamint a Velez elnöke, Semsudin Hasic ellen, akit a leginkább felelősnek tart a történtekért.

Borítóképünk forrása: Twitter/Derniers Défenseurs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.