Nagy Ádám: Dühösek vagyunk, és éreztetnünk kell, Andorrának nincs esélye

Nagy Ádám szerint a magyar válogatott keretében mindenki dühös magára az angolok és az albánok elleni teljesítmény miatt. A középpályás a szerda esti, Andorra elleni hazai meccset megelőző sajtótájékoztatón elmondta: nem szabad a kardjukba dőlniük, ellenben magabiztos játékkal kell éreztetniük az ellenféllel, hogy nincs esélye a pontszerzésre.

2021. 09. 07. 14:55
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem vagyunk boldogok, sőt dühösek vagyunk saját magunkra – jelentette ki a magyar labdarúgó-válogatott középpályása. Tette ezt úgy, hogy az angolok ellen eltiltás miatt nem léphetett pályára, viszont Albániában már részese volt az 1-0-s vereségnek. – Gyáván futballoztunk, szinte egy másodpercre sem tudtuk megtartani a labdát. Nagyon fontos, hogy az ellenfél erősségétől függetlenül egy esetleges vereségnél se veszítsük el a tartásunkat, viszont Anglia ellen ez történt. Az utóbbi egy évben elkezdtünk valamit építeni, nőtt a szurkolók szeretete, és ezt nem szabad egy hét alatt lerombolni. Számunkra óriási motiváció, hogy Andorra ellen visszatérjünk a helyes útra, jó támadó futballal kell kiszolgálnunk a szurkolónkat és saját magunkat is.
Nagy Ádám elmondta: Albániából visszatérve a játékosok összeültek, megbeszélték a történteket, és azt is, hogy mi lehet a teendő. Konkrétan arra keresték a választ, hogy mi hiányzott, miért tudtak az Európa-bajnokságon egyenrangúak lenni a világbajnok franciákkal, majd a németekkel is, és most Albániában ennek ellenére miért kaptak ki megérdemelten. Arra jutottak, hogy a legsürgősebben mentálisan kell újra olyan állapotba kerülniük, mint voltak a kontinenstornán.
– A korábbi önmagunkhoz képest sikerült szintet lépnünk, ám a jelek szerint ezt még nem tudjuk stabilizálni. Ezért produkáltunk két nagyon rossz mérkőzést. A hullámvölgyek beleférnek, hiszen emberek vagyunk, nem gépek, de nem eshetünk szét, és hoznunk kell az elvárható eredményeket. Jó úton haladunk, nem kell a kardunkba dőlnünk, viszont Andorra ellen muszáj javítanunk. A görcsösséget a pályán kívül kell hagynunk, és szerdán este muszáj magabiztosan futballozva azt éreztetnünk az ellenféllel, hogy idegenben játszik, és semmi esélye sincs a pontszerzésre!
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.