Nem tudta megvédeni a címét olimpiai bajnok klasszisunk

Kopasz Bálint második lett a királyi számban, K–1 1000 méteren a portugál Pimenta mögött a kajak-kenu-világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2021. 09. 18. 11:38
KOPASZ Blint
Koppenhga, 2021. szeptember 18. Kopasz Blint a kajak-kenu vilgbajnoksg kajak egyesek 1000 mteres versenynek dntjben a koppenhgai Bagsvaerd-tavi versenyplyn 2021. szeptember 18-n. A magyar versenyz ezstrmet szerzett. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borzasztó körülmények közepette kezdődtek meg a szombati döntők a Koppenhágában zajló kajak-kenu-világbajnokságon. Kopasz Bálint is alaposan küzdött az elemekkel, pedig miként korábban elmondta, ő szereti az extrém kihívásokat.

Az erős hátszélben, hullámzó vízen alig lehetett két egyformát húzni, a mezőny nagy része nem is tudott megbirkózni ezzel a feladattal. A portugáli Fernando Pimenta lovagolta a legjobban a hullámokat, mögötte a magyar olimpiai bajnok lapátolt. Pimenta 750 méterig sajnos túl nagy előnyt gyűjtött, ugyan mindent megpróbált, keményen hajrázott, de csak megközelíteni tudta az éllovas portugált, fél hajó hátrányban ért célba.

A 2019-es világbajnoki, valamint az idei olimpiai és Európa-bajnoki cím után Kopasz Bálintnak tehát ezúttal ezüstéreremmel kellett beérnie. Soha nagyobb bajt, természetesen az olimpia volt az esztendő fő versenye.

Lucz Anna és Kiss Bianka K–2 200 méteren szintén második lett. C–2 500 méteren az olimpián ötödik Balla Virág, Takács Kincső duó ezúttal negyedik lett. A délelőtt kellemes meglepetéseként Adolf Balázs C–1 1000 méteren bronzérmet szerzett.

A borítóképen: Kopasz Bálint. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.