Párizsban megbánták, hogy elengedték Lionel Messit

Argentína labdarúgó-válogatottja érvényesítette a papírformát, 3-1-re nyert vb-selejtezőn Venezuelában. A találkozón azonban kis híján súlyos veszteséget szenvedett az argentin csapat: Lionel Messit brutális belépő után kellett ápolni.

Magyar Nemzet
2021. 09. 03. 10:01
null
Argentina's Lionel Messi lies on the ground after being fouled during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 against Venezuela at the UCV Olympic Stadium in Caracas on September 2, 2021. (Photo by Miguel Gutierrez / POOL / AFP) Fotó: Miguel Gutierrez / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még 0-0 volt a Venezuela–Argentína világbajnoki selejtezőmérkőzés állása, amikor a 32. percben a csereként mindössze hét perccel korábban beállt Luis Adrián Martínez nekirontott Lionel Messinek.

Messi a nyáron igazolt a Barcelonától a Paris Saint-Germainhez, új klubjában mindössze egy mérkőzésen lépett pályára a válogatott szünet alatt. A belépő után bizonyára a fejüket fogták Párizsban, bár a FIFA-szabályok szerint el kellett engedniük játékosaikat a nemzeti csapatukhoz. Igaz, a Premier League klubjai közül többen nem tartották magukat ehhez, döntésük hatással lesz a vasárnapi Brazília–Argentína rangadóra is.

Messi viszont a brutális belépő ellenére minden bizonnyal pályára lép az ősi rivális ellen, ugyanis – a felvételt elnézve csodával határos módon – megúszta az esetet komoly sérülés nélkül, sőt néhány percnyi ápolás után végig is játszotta a találkozót. Ugyanez nem mondható el Martínezről, aki azonnal megkapta a jogos piros lapot.

Az argentin válogatott élt az emberelőnnyel, Lautaro Martínez, Joaquín Correa (mindkettő Inter) és Ángel Correa (Atlético) is bevette a hazaiak kapuját, akik a 94. percben büntetőből kozmetikáztak a végeredményen.

Dél-amerikai vb-selejtezők

Venezuela–Argentína 1-3
Chile–Brazília 0-1
Peru–Uruguay 1-1
Ecuador–Paraguay 2-0
Bolívia–Kolumbia 1-1

Az állás hét forduló után: 1. Brazília 21 pont, 2. Argentína 15, 3. Ecuador 12, 4. Uruguay 9 (8-8), 5. Kolumbia 9 (12-14), 6. Paraguay 7, 7. Chile 6 (8-9), 8. Bolívia 6 (10-15), 9. Peru 5, 10. Venezuela 4.

A tizennyolc fordulós selejtező végén a dél-amerikai zóna első négy helyezettje harcolja ki a vb-részvételt, az ötödik pótselejtezőt vív.

(A borítóképen a földön fekvő Messiért aggódnak társai. Fotó: Pool/AFP/Miguel Gutierrez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.