Ronaldóval Angliában sem bírnak, duplával ünnepelte a hazatérést

Cristiano Ronaldo tizenkét év elteltével lépett újra pályára a Manchester United játékosaként az Old Traffordon, és a 36 éves klasszis duplával ünnepelte meg hazatérését szombaton. A portugál csillag mellett Bruno Fernandes és Jesse Lingard is betalált a hazaiak részéről, akik 4-1-re nyertek a Newcastle ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 09. 11. 18:43
CRISTIANO RONALDO
Manchester, 2021. szeptember 11. Cristiano Ronaldo, a Manchester United jtkosa nnepel, miutn glt szerzett a Newcastle United ellen az angol els osztly labdarg-bajnoksg 2021. szeptember 11-i mrkzsen a manchesteri Old Trafford stadionban. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Epekedve várták egykori kedvencük bemutatkozását a Manchester United szurkolói. Az Old Trafford környékét ellepték a nevével ellátott mezek, majd első pályára lépését hatalmas üdvrivalgás övezte.

A támadó a Newcastle elleni szombati bajnokin debütált, és alig több mint egy óra játék elteltével két góllal bizonyította, hogy van még helye a Premier League-ben. Ronaldo először az első félidő hajrájában talált be: Mason Greenwood távoli lövésével nem tudott megbirkózni Frederick Woodman, a vendégek hálóőréről a portugál elé pattant a labda, aki a közelről a kapuba vágta azt. (1-0)

Az ötszörös aranylabdás második gólját Luke Shaw alapozta meg: az angol védő indítása után Ronaldo, a védőjét lehagyva, a Newcastle kapusának lábai között juttatta a labdát a kapuba. (2-1)

A Vörös Ördögök részéről Bruno Fernandes és Jesse Lingard is eredményes volt, míg a vendégektől csak Javier Manquillo talált be, 4-1-es hazai diadallal zárult a mérkőzés, melynek nyomán a United a tabella élére ugrott. A városi rivális Manchester City is győzött, 1-0-ra lépte át a Leicestert, a borongós napokat átélő Arsenal pedig idénybeli első bajnoki sikerét ünnepelhette az újonc Norwich ellen, Londonban is 1-0-t mutatott az eredményjelző. A forduló előtt még éllovas Tottenham közben elkönyvelte első vereségét: három góllal tömte ki a Crystal Palace az emberhátrányban játszott Spurst.

Manchester United–Newcastle 4-1 (1-0)
gólszerzők: Ronaldo (45+2., 62.), Fernandes (80.), Lingard (90+2.) ill. Manquillo (56.)

Premier League, 4. forduló:

szombat:
Crystal Palace–Tottenham Hotspur 3-0 (0-0)
Arsenal–Norwich City 1-0 (0-0)
Brentford–Brighton 0-1 (0-0)
Leicester City–Manchester City 0-1 (0-0)
Southampton–West Ham United 0-0
Watford–Wolverhampton Wanderers  0-2 (0-0)
Chelsea–Aston Villa 18.30 (tv: Digi Sport 1)

vasárnap:
Leeds United–Liverpool 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Everton–Burnley 21.00 

Borítókép: Cristiano Ronaldo gólöröme a Newcastle elleni bajnokin. Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.