Sallói Dániel két gyönyörű gólt lőtt Amerikában – videó

Magyar rangadót rendeztek az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban magyar idő szerint csütörtökre virradóra. Sallói Dániel két látványos góljának és győzelemnek is örülhetett Schön Szabolcs együttese ellen.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 9:02
MLS: Sporting Kansas City at Los Angeles FC
SOCCER-USA-LAF-SKC/ Fotó: Jayne Kamin-Oncea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC Dallas–Sporting Kansas City meccset Magyarországról is érdemes volt figyelemmel követni, ugyanis válogatottjának egy-egy játékosa tagja mindkét csapatnak. A kezdő sípszónál azonban csak Sallói Dániel volt pályán a kansasieknél.

Ha már ott volt, nem tétlenkedett, már a 13. percben vezetést szerzett a magyar szélső szép átlövésgóllal a Sportingnak. Az első félidőben ez az egy találat született a mérkőzésen.

Szünetben becserélték Schönt is a Dallasban, ám a csapata fordulás után hamar emberhátrányba került Bryan Acosta kiállítása miatt. Ezután gyorsan döntésre vitte a meccset a Sporting, amely az 55. percben kettő, a 61.-ben pedig már három gólosra növelte az előnyét. Utóbbi gól szerzője ismét Sallói volt, aki ezúttal egy biciklicsel után tüzelt a kapuba.

A Dallas a hajrában ugyan szépíteni tudott, de a Sporting 3-1-es győzelmét nem fenyegette semmi, Sallóit a 78. percben lecserélték. A Kansas legjobbja már 15 gólos az idényben, ezzel a harmadik helyen áll a góllövőlistán, kettővel lemaradva az éllovastól.

Mivel rendkívül jól megy neki a játék, a sajtótájékoztatón megkérdezték Sallóitól, hogy tervez-e hosszabb távon is Kansasben maradni.

– Csak annyit mondhatok, hogy jelenleg 2022-ig szól a szerződésem, és nagyon jól érzem magam a csapatban, itt vagyok már 2016 óta, olyan nekem a város, mintha a második otthonom lenne a szüleim otthona mellett. A futballban persze sosem lehet tudni, mi történik a nap végén – válaszolta sejtelmesen Sallói, akinek eszerint még nem dőlt el a hosszabb távú jövője.

Ha így folytatja, lehet esélye arra, hogy egy erősebb európai bajnokságban is próbára tegye magát, hiszen 25 évesen erre még bőven lenne lehetősége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.