Sepsiszentgyörgyön nem számít a különbség, nyernie kell a Szekszárdnak

A török Kayseri legyőzése után egy lépésre áll az európai női kosárlabda elitsorozatának a csoportkörétől az Atomerőmű KSC Szekszárd, ha szerda este Sepsiszentgyörgyön nyer a Sepsi-SIC ellen is, akkor bejut az Euroligába.

Magyar Nemzet
2021. 09. 22. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízpontos győzelmet aratott a Szekszárd a női kosárlabda Euroliga első selejtezőjén, és ezzel álmai kapujába került. Ahhoz, hogy be is tudjon lépni, szerda este 18 órakor le kell győznie a tornát rendező Sepsi-SIC együttesét, vereség esetén a sorsa a csütörtöki Sepsi-SIC–Kayseri mérkőzés eredményétől függ majd.

A kedd esti találkozón nem annyira jó játékkal, mint inkább nagy küzdeni tudásával és a palánk alatti eredményességével tudott nyerni a magyar csapat. Djokics Zseljko vezetőedző is így látta:

– Fura meccsen győztesként jöttünk ki egy nagy csatából, de ennyi erővel ki is kaphattunk, mint ahogy ennél jóval nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A gólpasszokban és a lepattanózásban is domináltunk, ez erős csapategységet mutat. Frissíteni kell a csapatot és szerdán győzni, az lesz a sorsdöntő az Euroligába kerülés szempontjából.

 

 

A szekszárdiak vezéregyéniségei a Kayseri ellen a honosított magyar válogatott amerika Cyesha Goree és a bosnyák Nikolina Milic voltak, előbbi 18 ponttal és 11 lepattanóval zárta a meccset, utóbbi ezekben a mutatókban 23-at és öt ért el, ám a hazai csapat ellen ők ketten várhatóan már kevesen lesznek. A válogatott irányító Studer Ágnes a bokaműtétje után még nem százszázalékos, be kell osztani a játékperceit, amikor a pályán volt – különösen a második félidőben – olykor már emlékeztetett a legjobbjára, ám a többieknek a távoli dobásokat tekintve fel kell javulniuk, ha szerda este ünnepelni szeretnének. Ehhez mindegy mekkora különbséggel, nyerniük kell, és akkor teljesülnek a legszebb álmaik. Kedden a sepsiszentgyörgyi közönség a magyar csapatnak szurkolt, sőt a meccset követően együtt énekelték a magyar Himnuszt, ám ezúttal nyilván a sajátjaikat buzdítja majd.

 

Fotó: Fiba.com

 

Az Atomerőmű KSC Szekszárd szerdai ellenfele, a Sepsi-SIC is vágyakozik a női elitligába, bár tolnai riválisától eltérően eddig csak egyszer próbálkozott bekerülni az Euroliga csoportkörébe. A zöld-fehérek tavaly a Gironával találkoztak, és a súlyos, 22 pontos vereséggel meglehetősen messze voltak a továbbjutástól. A csapat a Kayserihez hasonlóan sokat változott a nyáron, de súlyos veszteség számára, hogy a román Annamarie Gödri-Parau áldott állapotba került, gyermeket vár, és így átmenetileg abbahagyta a játékot. Az együttes motorja és korábbi irányítója helyét a 2009–2010-es idényben Sopronban játszó szerb Maja Miljkovics vette át, aki remek játékos, ám nehéz az örökség, amit kapott. A hatszoros román bajnokcsapatban játszik Brianna Fraser is, akit mi, magyarok is jól ismerünk, hiszen az amerikai középjátékos az előző két évet a Vasasnál töltötte.

Női Euroliga-selejtező, 2. mérkőzés: Sepsi-SIC– Atomerőmű KSC Szekszárd, Sesiszentgyörgy, 18.00 (tv: Fiba.com)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.