Szoboszlai nem hagyja el a süllyedő hajót, játszik Andorra ellen

Az eredeti tervek szerint az RB Leipzig mindhárom magyar labdarúgóját, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is visszarendelte volna a válogatott harmadik szeptemberi vb-selejtezőjéről, amelyre Andorra ellen kerül sor a Puskás Arénában szerdán. Azonban Szoboszlai saját kérésére marad a keretben, tenni akar az Anglia és Albánia elleni csorbák kiköszörüléséért.

Magyar Nemzet
2021. 09. 06. 14:17
Szoboszlai Dominik is visszafogottan kezdett Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig a korábbi válogatott mérkőzések alkalmával többször már a második találkozót követően visszarendelte futballistáit, a Magyar Labdarúgó-szövetség Twitter-oldalának beszámolója szerint viszont Szoboszlai jelezte az egyesületnek, hogy szerdán is a válogatott rendelkezésére szeretne állni. Klubja támogatta kérését.

Azért is fontos Szoboszlai maradása, mert az Anglia elleni 4-0-s, majd az Albánia elleni 1-0-s vereségek után nagy szükség lenne a győzelemre Andorra ellen. A gesztus azért is különleges mind Szoboszlai, mind az RB Leipzig részéről, mert a hétvégén a Bayern München ellen nagy rangadó vár a klubra a Bundesligában.

A másik két lipcsei magyar, Gulácsi Péter és Willi Orbán azonban már elhagyta a válogatott edzőtáborát, de egyikük sem játszhatna Andorra ellen: előbbit sérülés miatt le is kellett cserélni Albániában, utóbbi pedig ott megkapta a második sárga lapját, így eltiltás miatt nem szerepelhet.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.