időjárás 2°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Teátrális mozdulatokkal szomorított magyarokat a játékvezető

Magyar Nemzet
2021.09.19. 10:38 2021.09.19. 11:51
Teátrális mozdulatokkal szomorított magyarokat a játékvezető

A három magyar játékost foglalkoztató RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott a Köln otthonában, a Bundesliga ötödik fordulójában.

Nem sikerült visszatalálnia a győztes útra az RB Leipzig csapatának, bár legalább egy pontot szerzett a Bundesliga ötödik fordulójában az 1. FC Köln ellen.

Gulácsi Péter és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót a lipcsei együttesben, míg Szoboszlai Dominik a 93. percig volt a pályán. A találkozón Felix Brych négy találatot is érvénytelenített les miatt, ezek közül az első Szoboszlai gólja lehetett volna – a magyar középpályás végül gólpasszig jutott a meccsen.

Brych először a Köln érvényes találatát sem adta meg vélt szabálytalanság miatt, ám a videófelvételek hatására meggondolta magát, és ezt rendkívül teátrális mozdulatokkal jelezte.

A találkozó hajrájában mindkét csapat megszerezhette volna a győztes találatot, ám Timo Horn és Gulácsi Péter is állta a sarat. A magyar kapus így látta az 1-1-es döntetlennel zárult mérkőzést:

– 1-0-s hátrányból visszajönni nem egyszerű Kölnben, ennek ellenére jó mentalitással játszottunk, és kiegyenlítettünk. Az első félidő kiegyenlített volt, pontosabban kellett volna játszanunk. 1-1 után nagyon sok esélyünk volt, hogy megnyerjük a meccset.

Az RB Leipzig öt forduló után négy ponttal a tizenharmadik helyen áll a Bundesliga tabelláján.

(A borítóképen: Gulácsi Péter gólt kap. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)