Tehetetlenek voltak a magyarok a Bayern München ellen

Az elmúlt évek alapján a Bundesliga talán már legnagyobb rangadójának számított az RB Leipzig és a Bayern München összecsapása. Ebben az idényben azonban a lipcseiek eddig nem szolgálnak rá a bajorok legfontosabb riválisának szerepére, és az egymás elleni meccsük is ezt bizonyította.

Magyar Nemzet
2021. 09. 11. 20:27
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa nem segíthet a csapatának a BL-ben Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lipcseiek nagyon bizakodtak a Bayern München elleni meccs előtt, s szükségük is volt az optimizmusra, ugyanis az első három fordulóban két vereséget szenvedtek. Ezúttal is három magyart állított a csapat kezdőjébe Jesse Marsch vezetőedző: először volt hivatalosan is csapatkapitány, mellette pedig és is szembenézett a bajor sztárokkal.

A Bayern mindkét félidő elején szerzett egy gyors gólt, és tulajdonképpen ennyi elég is volt ahhoz, hogy különösebb izgalmak nélküli győzelmet arasson. A 11. percben tizenegyesből talált be, miután Kampl ártalmatlannak tűnő szituációban, meggondolatlanul kézzel sodorta el a labdát maga előtt a tizenhatoson belül.

Lewandowski köszönte szépen, és zsinórban a 14. Bundesliga-meccsén talált a kapuba. Ha a következő két mérkőzésén is gólt szerez, Gerd Müller újabb csúcsát állítja be.

A lipcseiek ezután többet birtokolták a labdát, mindhiába. Szünetig egyetlen igazán veszélyes lövésük volt Dani Olmo révén a 44. percben, s talán még veszélyesebb is lehetett volna, ha balra tolja a labdát az üresen álló Szoboszlainak.

Fordulás után a Bayern rögtön eldöntötte a fontos kérdéseket, a 47. percben egy szép támadás végén Jamal Musiala növelte kétgólosra az előnyt. Erre a Leipzig csak egy lesgólt tudott felmutatni André Silva révén, aztán az 54. percben érkezett is a harmadik bajor találat, amely Leroy Sané nevéhez fűződött egy sakk-mattra kijátszott akció végén.

Négy perccel később váratlanul szépített a Leipzig Konrad Laimer bombagóljával, de ez nem osztott, nem szorzott, pláne, hogy a hosszabbításban Choupo-Moting góljával visszaállt a háromgólos különbség. Összességében a Bayern kényelmes, 4-1-es győzelmet aratott Lipcsében. Kezdenek összeállni Julian Nagelsmann vezetésével a bajorok.

Ugyanez nem mondható el lipcsei utódjának, Jesse Marschnak a munkájáról, aki négy forduló alatt három vereséggel rajtolt azzal a csapattal, amely az előző idényben összesen hétszer, 2020-ban négyszer, 2019-ben hatszor kapott ki.

Gulácsi nem tehetett a gólokról, Orbánt a 80. percben lecserélték, a végig pályán maradt Szoboszlai pedig sokszor eltűnt a mezőnyben.

Délután csereként fél órát játszott a Hoffenheim otthonában 2-0-s győzelmet aratott Mainzban, Sallai Rolandot pedig a 72. percben cserélték le a Freiburgban, amely hazai pályán 1-1-et ért el a Köln ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.