Több változás a női kézilabda-válogatott keretében

Golovin Vlagyimir kihirdette az októberi, Portugália és Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtezőire készülő magyar válogatott keretét. Az új szövetségi kapitány részben sérülések miatt több helyen változtatott a tokiói olimpián szerepelt névsorhoz képest.

2021. 09. 22. 15:46
Golovin megadja a lehetőséget a már jól ismert tanítványainak Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az irányító poszton bevethető sérült Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita mellett a siófoki jobbátlövő, Kiss Nikoletta és a Ferencváros beállója, Kisfaludy Anett maradt ki Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány első keretéből. A tokiói olimpiára nevezett névsorhoz képest több változtatást eszközölt az új kapitány. 
Kiss Nikoletta helyett Planéta Szimonetta kaphat lehetőséget a soron következő két Eb-selejtezőn. Az irányítóknál a kényszer szülte a változtatást: a váci Lakatos Rita és a mosonmagyaróvári Tóth Eszter számára nem lesz újdonság a kerettagság. Mindketten szerepeltek már a válogatottban.
A beállók közül ugyanaz a három jelölt áll rendelkezésre, mint az olimpia előtt: Bordás Réka, Helembai Fanny és Tóvízi Petra. Tokió előtt Tóvízi volt a keretszűkítés egyik áldozata.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A balátlövők közé visszatért a váci Kácsor Gréta, aki a tavaly decemberi Eb után lett kegyvesztett.
A balszélső poszton hatalmas lesz a verseny: az Elek-érában nem foglalkoztatott győri Fodor Csenge megkapja a lehetőséget, de hosszú távon nem lesz könnyű a válogatottban ragadnia, hiszen Márton Gréta és Schatzl Nadine is megnyugtató megoldást jelent ebben a pozícióban.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A 2018-ban junior vb-t nyert csapat tagjai közül Klujber, Lakatos, Kácsor, Tóvízi, Háfra, Fodor és Márton, a 2019-ben junior Eb-győztes csapatból Vámos Petra kapott meghívót Golovin első felnőtt válogatott keretébe. Mindkét sikercsapatot az odesszai születésű szakember vezette győzelemre.

A magyar női válogatott kerete: Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC), Lukács Viktória (Győri Audi ETO). Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler), Tomori Zsuzsanna (Vipers Kristiansand, norvég). Irányítók: Lakatos Rita (Siófok KC), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE), Vámos Petra (DVSC). Beállók: Bordás Réka (DVSC), Helembai Fanny (Váci NKSE), Tóvízi Petra (DVSC). Balátlövők: (Győr), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC). Balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (FTC), Schatzl Nadine (Győr).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.