Többször kikosarazta a Benficát, helyette Fehérvárra igazolt

Két góllal és két gólpasszal debütált fehérvári mezben a nyáron az NB I-es csapathoz igazolt Csoboth Kevin. A fiatal futballista sorra utasította el korábbi klubja, a Benfica szerződéshosszabbítási ajánlatait, a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, miért döntött inkább a hazatérés mellett.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 9:29
Csoboth Kevin
Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztusban szerződött Portugáliából Fehérvárra, de egészen múlt szombatig várnia kellett Csoboth Kevinnek a bemutatkozásra, ami aztán remekül sikerült. Két gyönyörű találattal és ugyanennyi gólpasszal járult hozzá csapata 6-2-es sikeréhez a harmadosztályú Sopron ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A támadó elárulta, mi állt a kései debütálás hátterében.

– Miután januárban a Benfica harmadik szerződéshosszabbítási ajánlatára is nemet mondtam, már sejtettem, hogy a tavaszi szezonban félretesznek, ezért volt lemaradásom, tudtam, hogy utol kell érjem magam és lehetőséget fogok kapni. Teszem a dolgom, most az a legfontosabb, hogy fokozatosan játékba lendüljek, akár az első csapatban, akár az NB III-as második csapatban is kapok lehetőséget.

Csoboth öt évet játszott külföldön, majd hiába keresték Ciprusról és Hollandiából is, ő inkább a hazatérés mellett döntött.

– Öt évet töltöttem el a Benficánál, minden szempontból sokat fejlődtem. Úgy érzem, a felnőttek között, a portugál másodosztályban eltöltött két idény megfelelően felkészített arra, hogy az első osztályban is bizonyítani tudjak, de mivel erre Lisszabonban nem láttam esélyt, mindenképpen váltani szerettem volna, hiába marasztaltak a klubnál. Az az igazság, hogy az utolsó évben kicsit már elvették a játékkedvemet is, ezért volt fontos, hogy váltani tudjak. Bár Ciprusról és Hollandiából is kerestek, úgy éreztem, a Fehérvárnál tudom a leginkább újraépíteni az önbizalmamat. Nem tartom visszalépésnek az NB I-et, mert sokkal erősebb lett a hazai bajnokság öt év alatt, nagy kihívás itt helyt állni. Egy erős, jó csapatba, remek közösségbe kerültem, ahol ha megfelelően teljesítek, meg is kapom a lehetőséget. Ezt bizonyította a Sopron elleni meccs is, újra égek a bizonyítási vágytól – magyarázta a fiatal támadó, majd amikor arról kérdezték, nem jelent-e kudarcot a hazatérés, így felelt:

– Amikor kikerültem a magyar utánpótlásból, itthon mindig, minden meccsen játszottam, függetlenül attól, mennyire voltam motivált az edzéseken és milyen munkát végeztem. Kint azonban sokkal jobban meg kellett mindenért küzdenem, és a Benficánál éppen az ellenkezőjét kellett megtapasztalnom: amikor mindent megtettem az edzéseken, akkor sem mindig kaptam meg a lehetőséget a meccseken. A versenyhelyzet azonban mentálisan megerősített, megtanított küzdeni, és ennek vehetem most hasznát Fehérváron is. Nagyon elszántan várom a folytatást.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A borítóképen: Csoboth Kevin. Fotós: Nagy Gábor/Kisalföld.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.