Továbbra is be van oltva a győzelem ellen a Juventus

Négy forduló után még mindig nyeretlen a Juventus az olasz bajnokságban. A Serie 4. fordulójának csúcsrangadóján Juventus–Milan 1-1. Az első félidőben a Juve remekül játszott, de a szünet után, ahogy korábban kétszer is visszaesett, a hajrában a Milannak volt meccslabdája. A Juventus négy forduló után 2, a Milan 10 ponttal áll.

Magyar Nemzet
2021. 09. 19. 22:49
Juventus FC vs AC Milan
Csak egy gólnak tudtak örülni a torinóiak, a győzelem ezúttal is elmaradt Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még soha nem fordult elő a Juventus az utolsó előtti helyről kezdje a Milan elleni rangadót, sőt olyan sem, hogy a Milan nyolc ponttal előzze meg a Juvét. 2021-ben jött el ez a történelmi pillanat. Mindkét csapat rengeteg hiányzóval kezdte az ötödik forduló rangadóját. A torinóiaknál kimaradt Matthijs de Ligt, a két nagy öreg, Bonucci és Chiellini került be a kezdő tizenegybe. A Milannál Zlatan Ibrahimovic és el sem utazott Torinóba.

A két csapat összeállítása így festett. Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Locatelli, Rabiot – Dybala, Morata. Milan: Maignan – Tomori, Kjaer, Romagnoli, T. Hernandez – Tonali, Kessié – Saelemaekers, B. Díaz, Rafael Leao – Rebic.

Nem kellett sokat várni az első helyzetekre. A Milan próbálta magához ragadni a kezdeményezést: Tonali lövése Chiellini hátáról pattant szögletre. Ki gondolta volna, hogy ebből születik majd a Juventus vezető gólja….? Például Alvaro Morata: a spanyol csatár a kontratámadás elején kapta meg a labdát Paulo Dybalától, végig futott a fél pályán. Majd elegánsan átpöccintette a labdát a kifutó Maignan felett. Az ötödik percben szerezte meg a vezetést a Juventus.

Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

A vezető gól lendületet adott a Juvének, Maignan kapus Morata perdítését, majd Dybala távoli lövését védte. Élesnek, motiváltnak tűnt a Juve. Tonali távoli lövése mutatta, kezdett felébredni a Milan, de az új Pirlónak tartott fiatal középpályás lövését Szczesny kivédte.

Tonali, az olasz futball egyik nagy ígérete:

Bő tíz perccel a félidő vége előtt megsérült Kjaer, a dán védő addig remek teljesítményt nyújtott, a Milan védelmének alapkövét le kellett cserélni. A szünetig nem változott az állás: a Juventus sokkal koncentráltabbnak tűnt, mint az élbolyban tanyázó ellenfele, az előző szezon ezüstérmese. Ugyanakkor intő jel lehetett a Juvénak az a tény, hogy az első három fordulóban kétszer is vezetett, de egyik mérkőzését sem tudta megnyerni.

Az 50. perc hozta el az első izgalmas jelenetet a második félidőben: Bonucci hosszú előreívelése után Rabiot nem tudta már pontosan irányítani a labdát, így a labda elkerülte a kaput. A Milan Brahim Diaz helyetével válaszolt, de a 16-oso belül győzött a torinói túlerő.

Percek múlva megsérült a mezőny legjobbja, Alvaro Morata nem tudta folytatni a játékot, az ő helyére Moise Kean állt be. Majd szűk húsz perccel a vége előtt beszállt Federico Chiesa, ő az egyébként jól muzsikáló Juan Cuadradót váltotta.

A 76. percben egyenlített a Milan: az addig meglehetősen indolens Ante Rebic hajszálpontosan fejelte a hosszú sarokba Tonali szögletét. Sorozatban a 18. bajnoki mérkőzésén kapott gólt a Juventus. Rebic pedig zsinórban a harmadik mérkőzésén szerzett gólt a Juve ellen.

Allegri gyorsan reagált a bekapott gólra: Dybala helyett Kulusevskit küldte be a hajrára. Rebic-helyzet vezette fel az utolsó 10 percet, de a horvát csatár fölé bombázott. A hazai oldalon Kean rontott a 16-oson belül.

A Kjaert váltó Kalulu lábában volt a Milan győztes gólja: a felfutó jobbhátvéd lövését azonban hatalmas bravúrral védte Szczesny.

1-1-es döntlennel zárult a forduló csúcsrangadója, a Milan továbbra is veretlenül áll, a Juventus pedig még nem nyert ebben a szezonban. Legutóbb hatvan évre fordult elő a Zebrákkal, hogy a bajnokság első négy mérkőzését nem nyerték meg. 

Serie A, 4. forduló: Juventus–Milan 1-1 (1-0), gólszerző: Morata (5. perc), illetve Rebic (76.). A forduló további mérkőzései: Lazio–Cagliari 2-2, Hellas Verona–AS Roma 3-2, Venezia–Spezia 1-2, Empoli–Sampdoria 0-3, Sassuolo–Torino 0-1, Salernitana–Atalanta 0-1, Internazionale–Bologna 6-1, Genoa–Fiorentina 1-2.

Az élcsoport állása: 1. Inter 10 pont, 2. Milan 10, 3. Napoli 9, .... 18. Juventus 2. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.