Újabb csapás: Szalai Ádám koronavírusos, nem játszhat Albániában

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a közösségi oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám koronavírustesztje. A német Bundesligában szereplő Mainz csatárát azonnal elkülönítették társaitól, és nem léphet pályára az Albánia elleni vasárnapi, idegenbeli világbajnoki selejtezőn.

Magyar Nemzet
2021. 09. 04. 11:55
SZALAI Ádám
Izland ellen történhetett a baj Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ közlése szerint hamarosan el is hagyja a magyar válogatott összetartását, így természetesen nemcsak Albániában nem léphet pályára, hanem az Andorra elleni vb-selejtezőn sem jövő héten szerdán a Puskás Arénában.

A hír rendkívül érzékenyen érinti szövetségi kapitányt, aki már az Anglia elleni, csütörtöki 4-0-s vereségkor is számos problémával küzdött. Sérülés, koronavírus-fertőzés vagy eltiltás miatt nem számíthatott Botka Endrére, Lovrencsics Gergőre, Loic Negóra és Nagy Ádámra sem a nyári Eb-n fontos szerepet betöltött labdarúgói közül.

Albániában visszatérhet a pályára az eltiltását letöltött Nagy, de Szalai Ádám kiesésével szemernyit sem javult a helyzet. A Mainz 33 éves csatára nemcsak a válogatott legtapasztaltabb és legtöbb gólt lövő (24) labdarúgója, hanem az együttes szellemi vezére is csapatkapitányként, ebbéli szerepét Rossi korábban kiemelten méltatta.

Most, hogy Anglia ellen súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a csapat, óriási érvágás, hogy pont az a játékos nem lehet ott Albániában, aki a mindig ezer fokon égő küzdőszellemével felrázhatná, magával húzhatná a többieket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.