Végig futott az eredmény után, nem volt esélye a Veszprémnek a BL-ben

Katasztrofálisan kezdett a Telekom Veszprém Kielcében a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Tizenkét perc alatt csak két gólra volt képes, utána futott az eredmény után, de Corrales és Nenadics kivételével egyik játékosa sem tudott átlag feletti teljesítményt hozni. 32-29 lett a vége, jövő héten a Barcelona ellen folytatja a BL-ben a magyar ezüstérmes.

Magyar Nemzet
2021. 09. 23. 20:40
null
Corralesszel nem bírtak a macedónok Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emlékezetes 2016-os Bajnokok Ligája-döntő óta különös érdeklődés övezi a Veszprém–Kielce mérkőzéseket. Öt éve Kölnben kilencgólos előnyről fordított a lengyel élcsapat a magyar ellen, azóta többször, többek között a tavalyelőtti Final Four elődöntőjében találkozott egymással a két fél. Tegnap a csoportkör második fordulójában feszültek egymásnak a csapatok. 
Csapnivalóan kezdett a Veszprém, tizenkét perc alatt csak két gólra volt képes, az alsó sarokra tartó lövéseivel naggyá tette a lengyelek kapusát, Mateusz Korneckit, védekezésben pedig nem tudta lekövetni a lengyelek akcióit. A Kielce edzője, a korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev tökéletesen felkészült a Veszprém taktikájából, a játékosai tudatosan keresték az egy az egy elleni cselezési lehetőségeket a fegyelmezetlenül védekező Petar Nenadiccsal szemben. A szerb irányító a nyilvánvaló fogyatékossága ellenére támadásban hasznos gólokkal és egy jóindulattal kiharcolt piros lappal segített, de ez is csak a tolerálható ötgólos különbség (12-17) kialakítására volt elegendő a szünetig.

Fotó: Dömötör Csaba


A második félidőben Rodrigo Corrales védései és Nenadics gólerős játéka tartotta életben a reményeket, három gólra felzárkózott a Veszprém, de a hatékony átlövőjáték hiányában a fordításra nem volt esélye. 32-29 lett a vége. A Kielcében nagyon feljavult Alex Dujsebajev, az edző fia szellemes passzokkal és okos lövésekkel jelentkezett, utóbb őt választották a mérkőzés legjobb játékosának. 
A gyatra kezdés, az első tizenkét percben szerzett két gól megpecsételte a magyar ezüstérmes sorsát. A Paris SG elleni múlt heti bravúros hazai szezonkezdet után Kielcében alulmaradt a Veszprém.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Vive Kielce–Telekom Veszprém 32-29 (17-12)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.