A Bp. Honvéd a semmiből, de szép góllal nyert a Kisvárda ellen

A labdarúgó NB I 8. fordulójának az első meccsén a hosszabbításban dőlt el, hogy az éllovas Kisvárda elszenvedi a második vereségét. Egy furcsa játékvezetői ítélet és egy parádés szabadrúgás kellett ahhoz, hogy a Bp. Honvéd hazai pályán bezsebelje a három pontot.

2021. 10. 01. 22:04
Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem férhet kétség hozzá, hogy ennek a bajnokságnak eddig a Kisvárda a legnagyobb meglepetése: a 8. forduló előtt hat győzelemmel és egy győzelemmel a tabella élén várta az újabb kihívást. Ez a kihívás a Bp. Honvéd volt Kispesten, az a Honvéd, amely gyenge kezdés után összeszedte magát, és tíz ponttal a negyedik helyen készülhetett a listavezető ellen.

Horváth Ferenc vezetőedző nyilatkozatából kiderül, hogy a katicabogarak pontjai nagy motivációt jelentenek a csapatnak. „A gyirmóti meccsünk után biológiaórát tartott a család – mondta a klubja honlapjának Horváth Ferenc vezetőedző. – Kiderült, hogy a katicáknak rengeteg különböző alfaja van, és bár valóban a gyirmóti sikerünkkel megelőzött hétpettyes katica a legelterjedtebb, kilenc, tíz, tizennégy vagy éppen tizenkilenc pöttyel bírók is vannak, nekünk pedig célunk, hogy az összes katicát leelőzzük a megszerzett pontok tekintetében.“

 

Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

Az első hét perc annyi eseményt tartogatott, mint máskor egy egész mérkőzés. A 2. percben tragikomikus módon szerzett vezetést a Kisvárda: Bumba balról jobbal nagyon rosszul adott középre, Tamás Krisztián pedig 12 méterről, jobbal a kapusa fölött a bal alsó sarokba emelte a labdát, nyilván csak felszabadítani akart – 0-1. A hazai szurkolók még ki sem örömködhették magukat, ugyanis öt perccel később egy balról érkező szöglet Lukics elé került, ő a tizenhatosról lőni akart, de a labda a kapu előtt tömörülő tömegbe tartott, onnan pedig Klemenz egy védő szorításából jobbal a kapu jobb oldalába lőtt nyolc méterről – 1-1.

Ezután mintha véget is ért volna a meccs, említésre méltó esemény alig történt. Mindkét csapat szorgosan, ám hatástalanul játszott, és bár itt és ott is láthattunk kisebb helyzeteket, további gól nem volt benne a mérkőzésben. A 68. percben Navratil jobbról, a tizenhatos vonalának a közeléből a keresztlécet találta el – ez volt az első igazán nagy, veszélyes szituáció a gyors gólváltást követően. Egyik csapat sem játszott tartós fölényben, ugyanakkor a gólhoz inkább a vendégek álltak közelebb a lehetőségek alapján. Az utolsó percek is változatosan, de rengeteg hibával csorogtak le. 

A 93. percbe Bogár játékvezető lett a főszereplő. Melnyik visszahúzta az egyik hazai játékost, a bíró előnyszabályt adott, majd egyszer csak meggondolta magát, és a szabálytalanság helyéről szabadrúgást ítélt, Melnyiket pedig a második sárga lappal kiállította. Zidénine Machach állt a labda mögé, és balról, 25 méterről a bal felső sarokba tekerte a labdát, parádés lövés volt – 2-1.

Így aztán viharosan ért véget a meccs, a várdaiak nem oktalanul reklamálták, hogy előnyszabály után hogyan következhetett szabadrúgás, de a tény tény maradt: nyert a Bp. Honvéd, és feljött a negyedik helyre, bár a döntetlen igazságosabb lett volna a játék képe alapján. A Kisvárda maradt az első helyen, de ez a pozíciója attól függ, hogy nyer-e vasárnap a Ferencváros Pakson, ha igen, akkor a címvédő egy meccsel kevesebbet játszva is az élre állhat.

 

NB I, 8. forduló

Péntek

Bp. Honvéd–Kisvárda 1-1 (1-1), Új Bozsik József Stadion, 2221 néző, jv.: Bogár: Gólszerző: Klemenz (7.), illetve Tamás K. (öngól, 2.).

Szombat: 


Újpest–Gyirmót 14.45 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 17.00 (M4 Sport)

Debrecen–Mol Fehérvár 19.30 (M4 Sport)

 

Vasárnap


Zalaegerszeg–MTK 14.15 (M4 Sport)

Paks–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.